Επιχειρήσεις
Πρόταση για απογευματινή λειτουργία λαϊκών αγορών μία φορά την εβδομάδα
Δεύτερη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά είχαν τα προεδρεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Παραγωγών λαϊκών αγορών, της ΠΟΣΠΛΑ και της Ομοσπονδίας Υπολοίπου Αττικής ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΔΣ του Φορέα λειτουργίας Λαϊκών αγορών Σταύρος Μελάς και ο διευθυντής Χάρης Πασβαντίδης.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση, οι προτάσεις που κατέθεσαν ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Παντελής Μόσχος και ο γενικός γραμματέας Θεόδωρος Γαβρήλος αφορούσαν:
– σε τροποποιήσεις του νόμου για την ενίσχυση και διευκόλυνση της δραστηριοποίησης των παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών στις λαϊκές αγορές
– στη λειτουργία λαϊκών αγορών με απογευματινό ωραίο – πιλοτικά μία μέρα την εβδομάδα π.χ Τετάρτη – για όλες οι λαϊκές αγορές, με δεδομένο ότι σε πρόσφατη έρευνα αγοράς οι εργαζόμενοι καταναλωτές δήλωσαν ότι θα ψώνιζαν απόγευμα στη λαϊκή αγορά.
Στη συνέχεια συζητήθηκε η λειτουργία ψηφιακού κέντρου ενημέρωσης, τόσο για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών σχετικά με τους δρόμους που λειτουργούν λαϊκές αγορές, αλλά και για τις τιμές και την ποιότητα των προϊόντων ενώ μέσω της ίδιας πλατφόρμας παραγωγοί και πωλητές θα ενημερώνονται για εκπαιδευτικές δράσεις αλλά και για την σωστή διαχείριση και ανακύκλωση των απορριμμάτων, για κανόνες συμπεριφοράς προς περιοίκους και καταναλωτές κ.α.
Επίσης συζητήθηκε το θέμα της σωστής διαχείρισης και τοποθέτησης χημικών τουαλετών ώστε να είναι προσβάσιμες και χρηστικές .
Ο κ. Χαρδαλιάς άκουσε τις προτάσεις και όπως γνωστοποιήθηκε θα συνεχιστούν οι συναντήσεις ώστε, μέχρι τον Σεπτέμβριο, να διαμορφωθεί το νέο πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου1 μήνα ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα2 εβδομάδες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Ειδήσεις2 εβδομάδες ago
ΟΠΣΥΔ: Άνοιξε η πλατφόρμα για δηλώσεις περιοχών από αναπληρωτές, ΕΕΠ και ΕΒΠ – Αναλυτικές οδηγίες
-
Κεντρικό Θέμα2 εβδομάδες ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς
-
Κεντρικό Θέμα4 ημέρες ago
ΕΣΠΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα ΕΕΤΑΑ για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ – Η διαδικασία εγγραφής