Νέας Ιωνίας
Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίων Αναργύρων και τιμητική διάκριση στον κ. Γεράσιμο Φωκά στη Ν. Ιωνία
Με την δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα τελέσθηκε τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό στη Ν. Ιωνία.
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή του Πανοσιολ. Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας Αρχιμ. Νήφωνος Συριανού και πλειάδας κληρικών.
Νωρίτερα, στο πλαίσιο του εορτασμού του Μητροπολιτικού Ναού, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού την Ιερά θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Οδηγητρίας, προερχομένης από το Ικόνιο της Μ. Ασίας, ως ιερό κειμήλιο της προσφυγικής μνήμης και της πνευματικής κληρονομιάς του Γένους.
Κατά τη διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ απένειμε την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως, ήτοι το παράσημο μετά αστέρος του Πολιούχου αυτής Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου στον Άρχοντα Ορφανοτρόφο της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Γεράσιμο Φωκά, Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Ομίλου Electra Hotels and Resorts, ως αναγνώριση της πολύτιμης και διαρκούς προσφοράς του στον τομέα της κοινωνικής ευποιΐας, αλλά και της ενεργούς συμμετοχής του σε δράσεις, που αναδεικνύουν τον πολιτισμό και ενισχύουν το φιλανθρωπικό έργο της τοπικής Εκκλησίας.
Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο πρόσωπο του κ. Φωκά, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην ευγένεια, τη σεμνότητα και τη σταθερή διάθεση προσφοράς που τον χαρακτηρίζουν. Παράλληλα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας για τη στήριξη που προσφέρει ο κ. Φωκάς σε σημαντικές κοινωνικές πρωτοβουλίες και φιλανθρωπικές δράσεις.
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό συμμετείχε πλήθος πιστών, ενώ το παρών έδωσαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, ο Άρχων Έξαρχος της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι προσφυγικών συλλόγων και σωματείων της πόλεως, τιμώντας με την παρουσία τους, τους θαυματουργούς Αγίους Αναργύρους.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής το πρωί, Τρίτη 1η Ιουλίου, θα ψαλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεσθεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και εις Διάκονον χειροτονία υπό του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου4 εβδομάδες ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Κεντρικό Θέμα2 εβδομάδες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Ειδήσεις7 ημέρες ago
ΟΠΣΥΔ: Άνοιξε η πλατφόρμα για δηλώσεις περιοχών από αναπληρωτές, ΕΕΠ και ΕΒΠ – Αναλυτικές οδηγίες
-
Κεντρικό Θέμα1 εβδομάδα ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές