Connect with us

Πετρούπολης

Ένα διήμερο (9-10/5) με γυμναστική, σκάκι και Καραγκιόζη πέρασαν οι δημότες Πετρούπολης

Published

on

Την Παρασκευή και το Σάββατο, 9 & 10 Μαΐου, έγιναν στην Πετρούπολη, με μεγάλη επιτυχία, επιδείξεις ρυθμικής και ενόργανης γυμναστικής και σκακιού καθώς και παράσταση Καραγκιόζη.

Η «αυλαία άνοιξε» στην παιδική χαρά που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Ελαιών, με τον Θίασο Σκιών του Άθου Δανέλλη και την παράσταση: «Ο Καραγκιόζης μαέστρος».

Το θεατράκι γέμισε με μικρούς και μεγάλους φίλους του Καραγκιόζη, οι οποίοι διασκέδασαν με τις περιπέτειες του λαϊκού ήρωα και της παρέας του.

Πριν από την έναρξη της παράστασης χόρεψαν παιδιά από το τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου.

Το Σάββατο, στο πλαίσιο των «Αθλητικών Εκδηλώσεων 2025», σε συνεργασία με τον Αναγεννησιακό Σκακιστικό Όμιλο Πετρούπολης «ΔΙΑΣ», πραγματοποιήθηκαν αγώνες επίδειξης σιμουλτανέ.

Σε αυτούς, ένας έμπειρος σκακιστής αντιμετωπίζει ταυτόχρονα πολλούς αντιπάλους (κάθε έναν στη δική του σκακιέρα).

Οι προπονητές του Α.Σ.Ο.Π. «ΔΙΑΣ» Μάνος Καζαλής και Ηλίας Σταμούλης, παρουσία του Αντώνη Παυλή (πρόεδρος),  αντιμετώπισαν σε 15 σκακιέρες συνολικά περισσότερους από 50 σκακιστές, ανάμεσά τους πολλά παιδιά.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, το Κλειστό Γυμναστήριο «Ν. Παξιμαδάς» γέμισε με περίπου 300 παιδιά διαφόρων ηλικιών για την ετήσια εκδήλωση των 21 τμημάτων Ρυθμικής & Ενόργανης Γυμναστικής του Δήμου Πετρούπολης.

Υπό την καθοδήγηση των γυμναστριών τους Χρ. ΑυλωνίτηΜπ. ΣτρατικοπούλουΑ. Χρόνη και Κ. Νίκου μας προσέφεραν υπέροχο θέαμα και πιστοποίησαν την αξιόλογη δουλειά που γίνεται σε αμφότερα τα τμήματα.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, στον σύντομο χαιρετισμό του, απένειμε τα εύσημα στις γυμνάστριες, στα παιδιά και στους γονείς για τη στήριξη που τους παρέχουν και επισήμανε την αξία του μαζικού αθλητισμού, ο οποίος «αποτελεί σημαντική παράμετρο ευημερίας των κατοίκων της Πετρούπολης. Θωρακίζει την υγεία, προσφέρει πολλαπλά -σωματικά και πνευματικά- οφέλη σε κάθε ηλικία».

Ακόμα, δεσμεύτηκε πως η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε η νεολαία της πόλης μας να αθλείται στις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Β. Πουλογιαννοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι Γ. Κουγέας (Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας), Γ. Τσιακίλος (Παιδείας), και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μ. ΡαγκούσηςΛ. ΚαζαδέηςΒ. ΒασιλόπουλοςΠ. Κολέλης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ