Κεντρικό Θέμα
Πρόστιμα 400 ευρώ για 3.000.000 οδηγούς στην Ελλάδα – Ποιοι θα κληθούν να πληρώσουν
- Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες οδηγοί που απέφυγαν την επίσκεψη στα κέντρα τεχνικού ελέγχου κινδυνεύουν με υψηλά πρόστιμα.
Περίπου 2,8 εκατομμύρια οχήματα στην Ελλάδα δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, καθιστώντας τα επικίνδυνα για την οδική ασφάλεια και «βόμβες» εν δυνάμει.
Το πρόβλημα έχει αναδειχθεί επανειλημμένως από τους ειδικούς του κλάδου, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου του Πανελληνίου Συνδέσεμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ Ελλάδας, Κωνσταντίνου Βήκα, ο οποίος έχει εστιάσει στην ανάγκη να τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων της ΑΑΔΕ που θα «ξεσκεπάζει» τα ανέλεγκτα ΙΧ.
Πλέον ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την εφαρμογή της συγκεκριμένης ψηφιακής παγίδας που καθίσταται εφικτή μέσω της ενοποιήσης βάσεων δεδομένων του δημοσίου σε μια ενιαία πλατφόρμα, δηλαδή ένα Μητρώο Οχημάτων πάνω στο οποίο θα ασκούνται οι έλεγχοι.
Τσουχτερά πρόστιμα για τα αυτοκίνητα κινητές βόμβες
Όπως είναι γνωστό, τα οχήματα που δεν προσκομίζονται για τεχνικό έλεγχο αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα κοστοβόρες και σοβαρές βλάβες με αποτέλεσμα να αποτελούν δημόσιο κίνδυνο.
Με τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις κάθε οδηγός που αρνούνταν σθεναρά να περάσει τις πύλες των ΚΤΕΟ θα… ξετρυπώνεται και τίθεται αντιμέτωπος με πρόστιμο ύψους 400 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο διπλασιάζεται και ταυτόχρονα αφαιρούνται η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες του οχήματος, ενώ η επιστροφή τους γίνεται μόνο με την προσκόμιση ισχύοντος δελτίου τεχνικού ελέγχου και της απόδειξης καταβολής του προστίμου.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η πολιτεία πλέον είναι ενήμερη για τις κινητές βόμβες που συνιστούν τα οχήματα τα οποία δεν περνούν ΚΤΕΟ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι στην Ευρώπη τα συγκεκριμένα ζητήματα έχουν επιλυθεί, με αποτέλεσμα το ποσοστό των οχημάτων που περνούν από ΚΤΕΟ να ανέρχεται σε 100%.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου1 μήνα ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα2 εβδομάδες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Ειδήσεις1 εβδομάδα ago
ΟΠΣΥΔ: Άνοιξε η πλατφόρμα για δηλώσεις περιοχών από αναπληρωτές, ΕΕΠ και ΕΒΠ – Αναλυτικές οδηγίες
-
Κεντρικό Θέμα2 εβδομάδες ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς
-
Κεντρικό Θέμα2 ημέρες ago
ΕΣΠΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα ΕΕΤΑΑ για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ – Η διαδικασία εγγραφής