Τρίτη, 10 Μαρτίου, 2026
15.8 C
Athens
Τρίτη, 10 Μαρτίου, 2026

    Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Σε ποιες περιοχές

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν στην χώρα από σήμερα το μεσημέρι (17/10), σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

    Όπως είχε αναφέρει νωρίτερα σήμερα (17/10), ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, θα επιδεινωθεί ο καιρός κυρίως σε δυτική και βόρεια Ελλάδα.

    Τι αναφέρει το ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

    Πρόσκαιρη επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας, κυρίως στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, από σήμερα το μεσημέρι (Τρίτη 17-10-2023), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

    Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

    α. από τις μεσημβρινές ώρες η περιοχή της Κέρκυρας-Παξών και η Ήπειρος.
    β. από νωρίς το απόγευμα τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Μακεδονία και η βορειοδυτική Πελοπόννησος.
    γ. από αργά το απόγευμα η κεντρική Μακεδονία.
    Τη νύχτα τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές θα εξασθενήσουν, αλλά πρόσκαιρα θα επηρεαστούν με έντονα φαινόμενα η Θεσσαλία και πιθανώς η βόρεια Εύβοια.

    Στην παρακάτω Ομάδα Χαρτών παρουσιάζεται το εκτιμώμενο ύψος βροχής για επιλεγμένα τρίωρα των απογευματινών και βραδινών ωρών της Τρίτης 17/10, όπως υπολογίστηκε από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

     

    Το εκτιμώμενο ύψος βροχής για τις απογευματινές ώρες (15:00-18:00) (πάνω) και τις βραδινές ώρες (21:00-24:00) (κάτω) της Τρίτης 07/09/2023, όπως υπολογίστηκε από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

     

    [banner id=”143729″]

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ