ΚΕΔΕ
Τι απαντάει η ΚΕΔΕ για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών
Οι δήμοι δεν έχουν την ευθύνη έκδοσης αδειών
Θέση απέναντι σε καταγγελίες που ήρθαν στη δημοσιότητα για την ύπαρξη κυκλωμάτων που κερδοσκοπούν με τη χορήγηση αδειών για λαϊκές αγορές παίρνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Ειδικότερα η ΚΕΔΕ κάνει λόγο για “προσπάθεια κατασυκοφάντησης” των Δήμων με ανακριβή δημοσιεύματα περί χορήγησης αδειών πωλητών στις λαϊκές αγορές. Και ακολούθως ξεκαθαρίζει πως οι δήμοι ούτε είχαν ούτε έχουν την αρμοδιότητα έκδοσης αδειών πωλητών. Στην Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη την ευθύνη έχουν οι Οργανισμοί Λαϊκών Αγορών, ενώ στην υπόλοιπη χώρα η ευθύνη ανήκει στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Όπως προστίθεται οι δήμοι έχουν μόνο την ευθύνη καθαριότητας των χώρων αυτών ακι ενώ εισπράττουν μόνο μικρό μέρος της σχετικής δαπάνης μέσω των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.
Για τους μικροπωλητές
Σε σχέση με την αναφορά του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για τους χιλιάδες μικροπωλητές, το «λαθρεμπόριο της μίζας» και «τα αρπαχτικά που υπάρχουν σε πολλούς δήμους», από την πλευρά της ΚΕΔΕ σχολιάζεται πως “αντί να κατηγορούνται συλλήβδην όλοι οι δήμοι, πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες με συγκεκριμένους αποδέκτες”.
“Επειδή είναι φανερό ότι όταν μια αρμοδιότητα ασκείται από πολλούς φορείς επικρατεί πλήρης σύγχυση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητά εδώ και πολλά χρόνια τη μεταφορά της συνολικής ευθύνης άσκησης της συγκεκριμένης αρμοδιότητας στους δήμους με ταυτόχρονα αυστηρό έλεγχο από τα αρμόδια όργανα” καταλήγει η ΚΕΔΕ.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου1 μήνα ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα3 εβδομάδες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Ειδήσεις2 εβδομάδες ago
ΟΠΣΥΔ: Άνοιξε η πλατφόρμα για δηλώσεις περιοχών από αναπληρωτές, ΕΕΠ και ΕΒΠ – Αναλυτικές οδηγίες
-
Κεντρικό Θέμα2 εβδομάδες ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς
-
Κεντρικό Θέμα5 ημέρες ago
ΕΣΠΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα ΕΕΤΑΑ για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ – Η διαδικασία εγγραφής