Ειδήσεις
Δημοσκόπηση Pulse: Στις 21 μονάδες η διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ – Ποια κόμματα θα έχει η νέα Βουλή
Πάνω από τους 9 στους 10 ψηφοφόρους είναι αποφασισμένοι να ψηφίσουν και πάλι, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι. Την ίδια ώρα το 91% όσων ψήφισαν ΝΔ το Μάιο δηλώνουν ότι θα κάνουν την ίδια επιλογή, ενώ ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα ψηφίσει και πάλι το 80% εκείνων που έκαναν τη συγκεκριμένη επιλογή το Μάιο.
ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ δηλώνει ότι θα ξαναψηφίσει το 77% των ψηφοφόρων του κόμματος στις εκλογές του Μαϊου.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 21 μονάδες, καθώς στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ λαμβάνει 39% έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την Pulse, παράλληλα, η επόμενη βουλή θα είναι επτακομματική, με την Πλεύση Ελευθερίας, αλλά και τη ΝΙΚΗ να επιτυγχάνουν την είσοδό τους στο κοινοβούλιο.
Πώς θα ψηφίσουν οι αναποφάσιστοι
Στο σενάριο που επεξεργάστηκε η Pulse για την κατανομή των αναποφάσιστων, η ΝΔ λαμβάνει 42%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,5, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 12%, το ΚΚΕ 7, 4,5% η Πλεύση Ελευθερίας και από 4% η Ελληνική Λύση και η ΝΙΚΗ.
Σε ό,τι αφορά τις έδρες, με βάση το σενάριο, αυτές κατανέμονται ως εξής:
- 163 για τη ΝΔ,
- 52 για τον ΣΥΡΙΖΑ,
- 32 για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ,
- 19 για το ΚΚΕ,
- 12 για την Πλεύση Ελευθερίας και από
- 11 έδρες για την Ελληνική Λύση και τη ΝΙΚΗ.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται περισσότερο σε σχέση με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του Μαϊου. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ λαμβάνει 39%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 11,5% και το ΚΚΕ 6,5%. Ακολουθούν η Πλεύση Ελευθερίας με 4%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και η ΝΙΚΗ με 3,5%.
Αξίζει να σημειωθεί πως ένας στους πέντε (22%) λέει ότι πρέπει να γίνει κυβέρνηση πάση θυσία αν δεν προκύψει αυτοδυναμία στις 25 Ιουνίου, το 31% θέλει νέες εκλογές το συντομότερο, ενώ προσπάθεια για κυβέρνηση συνεργασίας και αν δεν αποδώσει τότε να προσφύγουμε εκ νέου στις κάλπες, επιλέγει το 39%.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου1 μήνα ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα3 εβδομάδες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Ειδήσεις2 εβδομάδες ago
ΟΠΣΥΔ: Άνοιξε η πλατφόρμα για δηλώσεις περιοχών από αναπληρωτές, ΕΕΠ και ΕΒΠ – Αναλυτικές οδηγίες
-
Κεντρικό Θέμα2 εβδομάδες ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς
-
Κεντρικό Θέμα5 ημέρες ago
ΕΣΠΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα ΕΕΤΑΑ για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ – Η διαδικασία εγγραφής