Παρασκευή, 13 Μαρτίου, 2026
9.7 C
Athens
Παρασκευή, 13 Μαρτίου, 2026

    Πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνει ο Δήμος

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Ρεμπέτικο και 90 χρόνια Νέα Ιωνία

    Φέτος η Νέα Ιωνία γιορτάζει τα 90 χρόνια από την ίδρυσή της σαν Δήμος. Πολλές από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος είναι αφιερωμένες στην επέτειο αυτή. Η εβδομάδα  από 13 έως 19 Μαΐου του 2013 με  γενικό τίτλο “ρεμπέτικο” έχει σαν βασική της θεματολογία το ρεμπέτικο και τα «90 χρόνια της Νέας Ιωνίας».

    Περιλαμβάνει τα εξής:

    1. Έκθεση ζωγραφικής με 22 πορτρέτα καλλιτεχνών του ρεμπέτικου τραγουδιού και  2 πίνακες με θέμα την  Νέα Ιωνία του Γιώργου Παυλόπουλου .
     Ο Γιώργος Παυλόπουλος εκ καταγωγής Ιωνιώτης  ζει και εργάζεται  στο Παρίσι. Τα πορτρέτα αποδίδονται με ιδιαίτερο εικαστικό τρόπο που αποτυπώνει την πολύχρονη θητεία του Γ.Π. στο graffiti.

    2. Παράλληλη έκθεση με 20 περίπου έργα με όψεις της Νέας Ιωνίας, παλαιότερης και νεότερης, από την συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης. Διάρκεια των εκθέσεων από 13 Δευτέρα έως 19 Μαΐου Κυριακή και από τις 7.00 μ.μ. έως τις 10.00 μ.μ. στο εκθεσιακό  κέντρο του Δήμου Νέας στο ¨Παναιτώλιο¨ στην Αλσούπολη.

    3. Συναυλία ρεμπέτικου τραγουδιού  στον προαύλιο χώρο του Παναιτωλίου στις 18 Μαΐου ημέρα Σάββατο από το συγκρότημα ¨ρεμπετιέν μπαντ”. Οι “ρεμπεντιέν μπαντ” είναι μια τετραμελής ορχήστρα από νέους στην ηλικία μουσικούς που με σεβασμό και αγάπη στο ρεμπέτικο και γενικότερα στην  παραδοσιακή μουσική αποτελούν μέρος ενός αθόρυβου μεν αλλά υπαρκτού κινήματος από νέους μουσικούς που στρέφεται προς την μουσική αυτή.
    Αποτελούνται από τους
    Φώτη Βεργόπουλο τραγούδι – μπουζούκι.
    Αυγερινή Γάτση ακορντεόν – τραγούδι.
    Κωστή Κωστάκη κιθάρα – τραγούδι.
    Γιάννη Ζαρία – βιολί. 

    Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ