Αθλητισμός
Το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις προ των πυλών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος
Μετά την άκρως επιτυχημένη αναβίωση του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις το περασμένο καλοκαίρι, ως υποψήφιου (candidate) για την ένταξη στο διεθνές πρόγραμμα, ο ελληνικός αγώνας ιστορικών αυτοκινήτων ψηφίστηκε από τα μέλη της αντίστοιχης Επιτροπής της FIA για την ένταξή του στο European Historic Rally Championship 2023.
Το μόνο που απομένει πλέον για την οριστικοποίηση της επιστροφής του ελληνικού αγώνα στον ευρωπαϊκό θεσμό της FIA είναι η υπερψήφιση του προγράμματος του 2023 από το Παγκόσμιο Συμβούλιο του Motorsport, το κεντρικό όργανο αποφάσεων της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τους αγώνες.
Κατά συνέπεια, βάσει του προγράμματος των Ιστορικών Ράλλυ της νέας χρονιάς, το Ιστορικό Ακρόπολις του 2023 πιθανότατα δεν θα διεξαχθεί, όπως παραδοσιακά συνέβαινε, το καλοκαίρι. Η πιθανότερη ημερομηνία για τη διοργάνωσή του είναι το τρίτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου της επόμενης χρονιάς.
Για όλους τους συντελεστές του μηχανοκίνητου αθλητισμού, για τους αγωνιζόμενους που έδωσαν το παρόν, αλλά και για τη σκληρή δουλειά όλων των ανθρώπων που πέτυχαν την αναγέννησή του τον Ιούνιο του 2022, στην επέτειο των 20 ετών του κάτω από δυσμενείς συνθήκες, είναι μια δικαίωση.
Ήταν ένας αγώνας ιδιαίτερα φιλόδοξου -αλλά άκρως επιτυχημένου στην εκτέλεσή του- σχεδιασμού, που άφησε απόλυτα ικανοποιημένους τους εκπροσώπους της Διεθνούς Ομοσπονδίας.
Η ένταξη του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστορικών Ράλλυ 2023, όταν οριστικοποιηθεί, θα αποτελέσει μια σπουδαία στιγμή για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό.
[banner id=”143729″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου3 εβδομάδες ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Κεντρικό Θέμα6 ημέρες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα3 ημέρες ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός