Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Παρέμβαση από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Σχολείων Δήμου Μεταμόρφωσης για τα περιστατικά βίας ανηλίκων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Σχολείων Δήμου Μεταμόρφωσης για την έξαρση περιστατικών βίας σε νεαρές ηλικίες σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “επιβάλλεται να πιέσουμε και απαιτήσουμε από το Υπουργείο την άμεση τοποθέτηση ψυχολόγων στα σχολεία.”

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ένωσης έχει ως εξής: “Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Σχολείων του Δήμου Μεταμόρφωσης πέρα από την πανδημία covid-19, πέρα από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στον τομέα της εκπαίδευσης, πέρα από τα κτηριακά προβλήματα, ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα άλλο πρόβλημα που δεν είναι άλλο από την έξαρση περιστατικών βίας σε νεαρές ηλικίες. Φαινόμενα όπως κλοπές, απειλές και κουκουλοφόροι πρέπει να εξαλειφθούν και αυτό θα γίνει μόνο με συντονισμένη δράση όλων των φορέων μαζί γιατί δυστυχώς αποτελούν κοινωνικό φαινόμενο της εποχής που ζούμε.

Η Ένωση Γονέων όλο το χρόνο ήταν και είναι σε στενή και διαρκή συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, με γονείς με Διευθυντές Σχολείων με φορείς της πόλης, με το Δήμο αλλά και με τις αρχές προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα.

Για το λόγο αυτό ήταν έντονες οι πιέσεις μας για τοποθέτηση αρχικά σχολικών φυλάκων στα σχολεία μας, πράγμα που πετύχαμε και έτσι έρχονται έξι σχολικοί φυλακές από τον Δήμο, αρχικά για τα σχολεία με τα περισσότερα προβλήματα.

Δεν θέλουμε τέτοια γεγονότα να κρατούν τις πόρτες των σχολείων μας κλειστές, θέλουμε ανοιχτά προαύλια υγιή και χαρούμενα παιδιά.
Εμείς θα συνεχίσουμε το κοινό μας έργο όπως κ έγινε στην σχολική χρονιά που διανύσαμε.
Σε συνεργασία που είχαμε με την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και την Διεύθυνση Παιδείας συντονίσαμε ενημερωτικές δράσεις σε Συλλόγους Γονέων και γονείς και θα συνεχίσουμε και με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με δράσεις και ενημέρωση μέσα στα σχολεία διαδραστικά με τους μαθητές.

Βέβαια στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε πόσο αναγκαία και τώρα περισσότερο από ποτέ είναι η ανάγκη το Υπουργείο να τοποθετήσει μόνιμους ψυχολόγους στα σχολεία.

Ένα μέτρο που ζητά η σχολική κοινότητα και που ναι μεν υπάρχει στα χαρτιά αλλά δεν έχει υλοποιηθεί.

Επιβάλλεται να πιέσουμε και απαιτήσουμε από το Υπουργείο την άμεση τοποθέτηση ψυχολόγων στα σχολεία επιβάλλεται να πραγματοποιηθούν συνεχόμενες δράσεις ενημέρωσης, συμβουλευτικής από τον Δήμο και όλους τους φορείς ώστε μαζί να συμβάλλουμε στην εξάλειψη τέτοιων φαινομένων που πλέον έχουν γίνει καθημερινά.

Καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή βίας κ θα είμαστε αρωγοί σε οποιαδήποτε προσπάθεια για την καταπολέμηση τέτοιων φαινομένων και την στήριξη γονέων και παιδιών.”

 

Πηγή: syneidisi.com

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ