Κεντρικό Θέμα
Οι εκλογές φρενάρουν την πρόσληψη προσωπικού στη δημοτική κατασκήνωση Νέας Ιωνίας
Μεγάλο πρόβλημα με τις προσλήψεις εποχιακού προσωπικού αντιμετωπίζουν οι δήμοι όλης της χώρας, είτε σε μικρότερο είτε σε μεγαλύτερο βαθμό, εξαιτίας της σχετικής απαγόρευσης που υπάρχει αρχικά λόγω της προεκλογικής περιόδου και της συνακόλουθης αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης.
Το θέμα απασχολεί εντόνως τους ανθρώπους και τα όργανα της αυτοδιοίκησης που βλέπουν πως δεν μπορούν να λειτουργήσουν ικανοποιητικά μια σειρά δημοτικών υπηρεσιών, οι οποίες στηρίζονται, καλώς ή κακώς, στους συμβασιούχους όπως είναι παραδείγματος χάρη οι υπηρεσίες καθαριότητας.
Χαρακτηριστικό της ανησυχίας που υπάρχει για το θέμα στους δημοτικούς άρχοντες είναι το γεγονός πως το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας συνεδρίασε την Τετάρτη έχοντας ως μοναδικό θέμα ημερήσια διάταξης “τη συσσώρευση προβλημάτων στην Αυτοδιοίκηση λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου”. Στο Δήμο Νέας Ιωνίας το μεγαλύτερο ζήτημα εντοπίζεται στην πρόσληψη του προσωπικού που απαιτείται για να λειτουργήσει η δημοτική κατασκήνωση στο Αλεποχώρι Αττικής, η οποία είναι προγραμματισμένη να ανοίξει τις πόρτες της τον Ιούνιο.
Ωστόσο η απαγόρευση προσλήψεων μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση και το ενδεχόμενο να γίνει αυτό μετά από έναν μήνα τορπιλίζει την ομαλή λειτουργία της κατασκήνωσης και έχει αναστατώσει τη διοίκηση του Δήμου. Όπως ενημέρωσε τον Χ-τύπο η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κα Όλγα Κατημερτζή, λόγω της μετεκλογικής αβεβαιότητας ο Δήμος θα καταθέσει αίτημα στην ειδική τριμελή υπουργική επιτροπή που έχει συσταθεί προκειμένου να δοθεί κατ’ εξαίρεση έγκριση στην πρόσληψη του προσωπικού της κατασκήνωσης. Το θέμα με την πρόσληψη του προσωπικού της κατασκήνωσης πέρασε και από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης στη συνεδρίαση της Δευτέρας 14 Μαΐου, με τη Δημοτική Αρχή να ενημερώνει το Σώμα πως θα ζητηθεί η άδεια της τριμελούς επιτροπής.
Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Κολμανιώτης, πληροφόρησε τους συναδέλφούς του πως από τα 36 άτομα που απαιτούνται για την κατασκήνωση ο Δήμος δεν θα χρειαστεί να προσλάβει φέτος γυμναστές καθώς θα χρησιμοποιήσει από το προσωπικό που ήδη διαθέτει. Οπότε συνολικά μιλάμε για 29 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων που θα απασχοληθούν στους δύο μήνες λειτουργίας της κατασκήνωσης, η οποία θα ανοίξει τις πόρτες της από τις 25 Ιουνίου (σ.σ. μεταφέρθηκε μερικές ημέρες αργότερα η έναρξη λειτουργίας φέτος) έως και τις 19 Αυγούστου. Θυμίζουμε ότι στις πρώτες περιόδους φιλοξενούνται μαθητές σχολείων και την τελευταία μέλη των ΚΑΠΗ της πόλης.
• Κόλλησαν και οι προσλήψεις Κοινωφελούς Εργασίας
Καθυστέρηση υπάρχει βέβαια και στις προσλήψεις που θα γίνουν μέσα από το πρόγραμμα απασχόλησης για δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα που θα υλοποιήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση “Νόστος”. Σημειώνεται πως η έγκριση του αναθεωρημένου μνημονίου μεταξύ των δύο πλευρών, που προβλέπει 80 θέσεις (είχαν ζητηθεί αρχικά 140 θέσεις) βρίσκεται προς έγκριση στο ΑΣΕΠ.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις3 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας8 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός6 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων6 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν