Connect with us

Κεντρικό Θέμα

Παρέμβαση θα κάνει ο Δήμος Νέας Ιωνίας για να αντιμετωπίσει καθιζήσεις στον αγωνιστικό χώρο

Published

on

Επειτα από γεωτεχνική μελέτη αποφασίστηκε να γίνει ανακατασκευή και εξυγίανση τμήματος της υπόβασης του  γηπέδου ποδοσφαίρου του Σταδίου σε επιφάνεια 800 τ.μ περίπου, για την αντιμετώπιση των τοπικών καθιζήσεων σε τμήμα του αγωνιστικού χώρου. Βάσει της μελέτης, θα γίνει μικρή επέκταση της επιφάνειας του στίβου με μετατόπιση της  υπάρχουσας περίφραξης, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής κίνηση των αθλητών κατά το αγώνισμα αλμάτων μήκους. Με το ίδιο έργο, ο προϋπολογισμός του οποίου φτάνει τα 560.000 ευρώ και θα καλυφθεί από ιδία έσοδα θα γίνει η ανακατασκευή του συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου, καθώς και δύο γηπέδων ποδοσφαίρου 5Χ5 επί της Πλατείας Τσαλδάρη και στον χώρο του 4ου Γυμνασίου-3ου Λυκείου στα Τουρκοβούνια.  Όπως είναι λογικό, θα δοθεί από πλευράς Δήμου προτεραιότητα στην εκτέλεση του έργου ώστε να είναι έτοιμο το γήπεδο για τη νέα αγωνιστική περίοδο 

• Η καταγγελία του  Άρη Χατζησαββίδη… 
Το ζήτημα της επισκευής του δημοτικού γηπέδου σχολίασε, μεταξύ άλλων, η Παράταξη Ανεξάρτητου Κινήματος (ΠΑΚ) επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Άρης Χατζησαββίδης, σε ανακοίνωσή της. Σε αυτήν επισημαίνεται ότι το γήπεδο κατασκευάστηκε μόλις το 2005 και καταγγέλλεται πως έρχεται μια εισήγηση από τα αρμόδια πολιτικά πρόσωπα “χωρίς να νοιώσουν στοιχειωδώς την ανάγκη να δικαιολογήσουν την τεράστια επί πλέον δαπάνη σε τόσο πολύ μικρό διάστημα. Κανένας υπεύθυνος για τη μεγάλη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος”. 

• …Και η αιχμηρή απάντηση του Τάκη Κωστάκη
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Τάκης Κωστάκης, είπε στον Χτύπο πως το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την καθίζηση σε μια έκταση 1 στρέμματος στο δημοτικο στάδιο έπρεπε να αντιμετωπιστεί άμεσα καθώς εκεί παίζουν τρεις ομάδες και αθλούνται καθημερινά εκατοντάδες άτομα. Και για να αποκατασταθεί το υπόβαθρο στο συγκεκριμένο τμήμα απαιτείται να γίνουν περίπλοκες και εξειδικευμένες εργασίες. Ο Αντιδήμαρχος σημειώνει πως το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις όχι μόνο στο δημοτικό στάδιο αλλά και σε δύο γηπεδάκια 5X5, ενώ τονίζει πως ο προϋπολογισμός βγήκε βάσει των τρεχουσών τιμών των υλικών και μάλιστα καλεί τον κ. Χατζησαββίδη να ελέγξει τους σχετικούς πίνακες. Σχετικά με το αρχικό έργο κατασκευής του δημοτικού σταδίου ο κ. Κωστάκης σημειώνει πως ο κ  Χατζησαββίδης πρέπει να το γνωρίζει πολύ καλά από τη στιγμή που διετέλεσε Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοτικό Στάδιο (2004) και εν συνεχεία (2005-2006) Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού  του Δήμου Νέας Ιωνίας. 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ