Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Νίκος Μπάμπαλος: “Στροφή στην καθημερινότητα για να βρει η πόλη ξανά τους κοινωνικούς της ρυθμούς”

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρθρο του Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής

Το ξεκίνημα του φθινοπώρου – παραδοσιακή έναρξη της εκάστοτε νέας παραγωγικής περιόδου – βρίσκει την χώρα μας να έχει βγει από ένα καλοκαίρι πύρινου εφιάλτη και να προσπαθεί ακόμα να βγει από την περιπέτεια της πανδημίας που συνεχίζει να ταλανίζει τον πλανήτη. Παραμένουν, λοιπόν, επίκαιρα όσο ποτέ τα ζητήματα που είναι ψηλά στη λίστα των ανησυχιών του πολίτη και, τα οποία, μας δείχνουν τον δρόμο που πρέπει όλοι εμείς, που έχουμε κομμάτι ευθύνης της δημόσιας διακυβέρνησης, να στρέψουμε το βάρος της πολιτικής μας: υγεία, ασφάλεια και μια ομαλή καθημερινότητα στο μέτρο που επιτρέπουν οι συνθήκες.

Ειδικά το ζήτημα της πανδημίας έχει αφήσει, πέραν από τα προφανή, αρκετά ψυχολογικά κατάλοιπα στους πολίτες απομακρύνοντάς τους από τις σταθερές τους, δημιουργώντας αβεβαιότητα που αποτυπώνεται στο κοινωνικό πλέον σύνολο και όχι μόνο ατομικά. Όσοι έχουμε καθημερινή επαφή με τους δημότες μας το διαπιστώνουμε συνεχώς, η κοινωνία είναι φορτισμένη και χρειάζεται να ξαναβρεί θεμέλια και εμπιστοσύνη για να πιστέψει ότι μπορούμε να βγούμε από τις δύσκολες συνθήκες.

Για αυτό και εμείς στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής έχουμε αποφασίσει να στραφούμε ακόμα περισσότερο στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Στο μέτρο των δυνάμεων που μας αναλογεί να επανεκκινήσουμε τους κοινωνικούς ρυθμούς, δίνοντας στους Ηρακλειώτες βάσεις για να ξαναβρούν την ομαλότητα, τουλάχιστον στο κομμάτι της συμβίωσης στην πόλη.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Τώρα που μας το επιτρέπουν οι συνθήκες θα βγούμε και πάλι στους δρόμους, όπως παλιά, όπως είχαμε μάθει, να μιλήσουμε με τους συνδημότες μας, να ακούσουμε τα παράπονά τους, τις προτάσεις, την αγωνία τους. Και σε όσα μπορούμε να δώσουμε άμεσες λύσεις για να νιώσει ο δημότης ότι δεν είναι μόνος, ότι ο Δήμος παραμένει εδώ για να τον βοηθήσει.

Ξεκινάμε από τις βασικές παρεμβάσεις όπως η τόνωση της καθαριότητας, η εκκίνηση μιας νέας εργολαβίας για την κατασκευή νέων και την επιδιόρθωση των παλιών πεζοδρομίων, η ενίσχυση του πράσινου. Και προχωράμε στα πιο σύνθετα: η αξιοποίηση ως κοινόχρηστων (πάρκων, πλατείες, παιδικές χαρές) των ελεύθερων χώρων που αποκτήσαμε τα τελευταία χρόνια, η περαιτέρω αναβάθμιση των δημοτικών υποδομών (πχ ανακαίνιση κλειστού γυμναστηρίου οδού Ν. Καζαντζάκη και μετατροπή γηπέδου Τυφώνα σε κλειστό), η εφαρμογή του Σχεδίου για την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα προκειμένου να κυκλοφορούμε με μεγαλύτερη ασφάλεια και ευκολία και, φυσικά, το μεγάλο όνειρο που επιτέλους δείχνει κοντά όσο ποτέ, η αγορά του Κτήματος Φιξ και η απόδοσή του στους δημότες ως χώρο Πρασίνου, Πολιτισμού και Ιστορίας.

Όχι τυχαία επιλέγουμε να επικεντρωθούμε σε έργα και παρεμβάσεις που έχουν άμεσο ρόλο στην καθημερινή ζωή του Ηρακλειώτη, που κάνουν τον Δήμο μας πιο όμορφο και λειτουργικό, που κάνουν τον δημότη να θέλει να βγει έξω και να ζήσει στην πόλη του. Θέλουμε τον κάτοικο να θεωρεί το Ηράκλειο το μεγάλο του σπίτι και τους συμπολίτες μας τη μεγάλη του οικογένεια. Και στον Δήμο να νιώθει ότι μπορεί να βρει ανθρώπους που θα τον ακούσουν και θα τον βοηθήσουν με τα προβλήματά του.

Η μάχη είναι δύσκολη και θέλει σοβαρό σχέδιο. Μην ξεχνάμε ότι και ο Δήμος είχε, σχεδόν τις ίδιες συνέπειες από την πανδημία με ένα νοικοκυριό. Τα έσοδα μειώθηκαν, το προσωπικό περιορίστηκε. Όμως είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε την επανεκκίνηση, να κάνουμε την πόλη μας ακόμα πιο όμορφη για να είναι το Ηράκλειο πόλη που αξίζει να… ξαναζείς.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ