Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

“Αθλητικά έργα πνοής στο Άλσος Βεΐκου”, του Γ. Μαρκόπουλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενημέρωση από το Δήμαρχο Γαλατσίου και Πρόεδρο της ΠΕΔΑ

Σε αθλητικά έργα πνοής στο Άλσος Βεΐκου προχωράει η Διοίκηση του Δημάρχου Γαλατσίου, κ. Γιώργου Μαρκόπουλου όπου θα γίνουν πόλος έλξης όχι μόνο για τους κατοίκους της πόλης του Γαλατσίου αλλά και για όλους τους Αθηναίους.

Έπειτα από επικοινωνία με τον Δήμαρχο Γαλατσίου και Πρόεδρο της ΠΕΔΑ, κ. Γιώργο Μαρκόπουλο ενημερωθήκαμε πως το κολυμβητήριο του Δήμου θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό την 1η Σεπτεμβρίου και θα είναι ένα πραγματικό στολίδι καθώς ανακαινίστηκε πλήρως η μικρή και μεγάλη πισίνα, τα αποδυτήρια, οι τουαλέτες και οι κερκίδες.

Ωστόσο ανακατασκευάστηκαν ολοκληρωτικά και τα γήπεδα τένις του Άλσους στα οποία από αρχές Οκτωβρίου μικροί και μεγάλοι λάτρεις του αθλήματος θα μπορούν να εξασκούν το αγαπημένο τους άθλημα.

Τα δυο έργα αυτά όμως καθυστέρησαν να παραδοθούν από τους εργολάβους σύμφωνα με το αρχικό πλάνο με αποτέλεσμα να μην λείπουν οι γκρίνιες των κατοίκων για την αργοπορία. Ωστόσο η Δημοτική Αρχή ξεκαθάρισε πως οι καθυστερήσεις οφείλονται αποκλειστικά στους εργολάβους καθώς έδωσαν στους διεθνείς διαγωνισμούς που προκηρύχτηκαν μεγάλες εκπτώσεις με σκοπό να πάρουν το έργο. Οι συνθήκες της πανδημίας όμως έφεραν μεγάλες επιβαρύνσεις τόσο στις πρώτες ύλες των υλικών όσο και στα μεταφορικά και οι εργολάβοι έκαναν χρήση το δικαίωμα της παράτασης παράδοσης του έργου που δόθηκε από την Κυβέρνηση, για ανάλογες περιπτώσεις.

Πρέπει να σημειωθεί πως μέχρι και το 2014 όπου και ανέλαβε η Διοίκηση Μαρκόπουλου δεν είχε γίνει καμία απολύτως παρέμβαση στις υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις του Άλσους γιατί κανείς από τους προηγούμενους Δημάρχους δεν είχε καταφέρει να πάρει τις σχετικές αδειοδοτήσεις και νομιμοποιήσεις των κτισμάτων εντός αυτού. Από το 2014 και μετά εντάχθηκαν στο Άλσος Βεΐκου 16,2 εκατ. ευρώ μελέτες έργων σε προγράμματα επιχορήγησης όπου τα 7,2 εκατ. ευρώ έχουν ήδη απορροφηθεί και μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ακόμα 9 εκατ. ευρώ θα αφομοιωθούν με την αρχή της πλήρης ανακαίνισης του κλειστού γηπέδου μπάσκετ, το οποίο κατασκευάστηκε το 1988 και προβλέπεται πως η ανακαίνιση αυτού θα διαρκέσει περίπου 1,5 χρόνο. Η Διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου έχει προβλέψει κατασκευή κλειστού γηπέδου μπάσκετ με μπαλόνι στον προαύλιο χώρο του ΠΑΛΑΙ, μέχρι να αποπερατωθεί το έργο της ανακατασκευής του κλειστού, ώστε τα παιδιά της πόλης να μην μείνουν μακριά από τις προπονήσεις τους.

Μετά το πέρας λοιπόν και της ανακατασκευής του κλειστού μπάσκετ θα έχουν ανακαινιστεί πλήρως όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Άλσους μέσα σε διάστημα 9 ετών καθώς:

 

  • Ανακαινίστηκε ο στίβος και το κεντρικό γήπεδο ποδοσφαίρου όπου είναι πόλος έλξης για όλους τους Αθηναίους

 

  • Ανακαινιστήκαν γήπεδα τένις με ευρωπαϊκές προδιαγραφές

 

  • Κατασκευάστηκε δεύτερο γήπεδο ποδοσφαίρου 5*5

 

  • Ανακαινίστηκε το κολυμβητήριο

 

  • Ανακαινίστηκαν οι παιδικές χαρές

 

  • το μοναδικό Άλσος της Αττικής που εντάχθηκε στο πρόγραμμα της πυροπροστασίας

 

  • Ολική ανακατασκευή του κλειστού γηπέδου μπάσκετ

 

  • Ανακαινιστήκαν αποδυτήρια, τουαλέτες, βοηθητικούς χώρους

 

  • Και η νομιμοποίηση και αδειοδότηση των κτισμάτων του Άλσους βοήθησε και του ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στους χώρους εστίασης εντός του αυτού να προχωρήσουν και αυτοί σε ανάλογες ανακαινίσεις των καταστημάτων τους και να έχουν καλύτερες παροχές ως προς του καταναλωτές.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ