Ελλάδα
Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων: Η Ελλάδα παραμένει η μοναδική χώρα με “πράσινες” περιοχές
Ολοένα και πιο ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία εξέλιξης της πανδημίας για η χώρα μας, σύμφωνα με τους αναθεωρημένους χάρτες που δημοσιεύτηκαν από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης & Ελέγχου Νόσων και οι οποίοι αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα στα κράτη μέλη της ΕΕ.
Οι χάρτες αυτοί αποτυπώνουν τα νέα δεδομένα που αφορούν το συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας για την περίοδο από τις 8 μέχρι τις 21 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με τους συγκεκριμένους χάρτες η χώρα μας συνεχίζει να έχει το μόνο πράσινο χρώμα στην ΕΕ, ενώ στην πράσινη (ασφαλέστερη) ζώνη βρίσκεται η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου και των Κυκλάδων και τα Δωδεκάνησα.
Οι συγκεκριμένοι χάρτες του ECDC ανανεώνονται κάθε Πέμπτη, σύμφωνα με τη Σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Στο «πράσινο» βρίσκεται ολόκληρη η Ελλάδα όσον αφορά τον χάρτη με το δείκτη θετικότητας, με το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης να παραμένει στο «κίτρινο». Όπως εξηγούν οι ειδικοί, αυτό σημαίνει ότι στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4%, κάτι που δεν ισχύει για το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.
Ακόμη, το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας βρίσκεται στο πορτοκαλί όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, ανά 100.000 κατοίκους, αλλά η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου και των Κυκλάδων και τα Δωδεκάνησα βρίσκονται στο κίτρινο χρώμα που σημαίνει πως έχουν και λιγότερα κρούσματα το τελευταίο 14ημερο.
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με του χάρτες το μεγαλύτερο κομμάτι της Ευρώπης βρίσκεται στην κόκκινη ζώνη. Αυτό σημαίνει πως έχουν πάνω από 150 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.
Όπως εξηγούν οι ειδικοί το ECDC δεν συλλέγει στοιχεία για τη Βρετανία, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες (εκτός εκείνων που είναι μέλη της ΕΕ), την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία. Γι’ αυτό και δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι χρωματισμοί στους χάρτες γι’ αυτές τις περιοχές.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου4 εβδομάδες ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Κεντρικό Θέμα1 εβδομάδα ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα6 ημέρες ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός