Πολιτισμός
Εργαστήρι παραδοσιακού Τραγουδιού Αγίας Αναστασίας Περισσού
Ξεκίνησαν τα μαθήματα
Με την ευλογία του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. κ. Κωνσταντίνου, την ενθάρρυνση του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού της Αγίας Αναστασίας Περισσού Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη π. Χρυσοστόμου Πρασσά, την αριστοτεχνική διδασκαλία του θεράποντα της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής κ. Βαγγέλη Σαραντίδη και την ομόθυμη συμμετοχή των 70 και πλέον μελών του, το Εργαστήρι Παραδοσιακού Τραγουδιού του ως άνω Ιερού Ναού ξεκίνησε και φέτος το νοητό του ταξίδι στο ζώπυρο πέλαγος της Ελληνικής μουσικής μας παρακαταθήκης, συμπληρώνοντας 4 έτη ζωής.
Το εναρκτήριο μάθημα έγινε με τον καθιερωμένο αγιασμό. Από πολύ νωρίς τα μέλη του Εργαστηρίου με την βοήθεια του Προέδρου της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας κ. Θανάση Ραφτόπουλου, ο οποίος έχει την τεχνική ευθύνη για την λειτουργία αυτού, διαρρύθμισαν κατάλληλα την αίθουσα του Ιερού Ναού και ετοίμασαν έναν γευστικό μπουφέ με τερψιλαρύγγια για όλους και όλες.
Μετά τον αγιασμό ο π. Χρυσόστομος ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου, επαίνεσε τη συγκινητική συμμετοχή τόσων ανθρώπων, τόνισε τη σημασία να υπηρετείται πιστά η μουσική μας παρακαταθήκη και εγγυήθηκε την απρόσκοπτη λειτουργία του Τμήματος. Παρουσίασε τέλος όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του Ναού καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Ακολούθως το λόγο πήρε ο κ. Θανάσης Ραφτόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας, εκ μέρους των συμμετεχόντων.
Στο Εργαστήρι Παραδοσιακού Τραγουδιού γίνεται προσπάθεια να διασώζεται και ευλαβώς να υπηρετείται το ιδιαίτερο ύφος των τραγουδιών, ώστε να αναδεικνύεται ο πλούτος τους. Για αυτό και οι ιθύνοντες του προσκαλουν κάθε ενδιαφερόμενο να απευθυνθεί στα γραφεία του Ιερού Ναού και να στελεχώσει με τη συμμετοχή και κυρίως το μεράκι του το εγχείρημα αυτό που βασίζεται στον εθελοντισμό.
Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τρίτη από τις 18:00 έως και τις 19:30. Τηλέφωνο επικοινωνίας 210 2516651
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου1 εβδομάδα ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Ειδήσεις5 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα11 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα11 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας10 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν