Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Το μήνυμα του Δημάρχου Πετρούπολης Στέφανου Γαβριήλ για την 28η Οκτωβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Το μήνυμα του Δημάρχου Πετρούπολης Στέφανου Γαβριήλ για την επέτειο της 28η Οκτωβρίου.

“Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί σταθμό στην πορεία του έθνους μας και ημέρα μνήμης και τιμής για τον ελληνισμό. Η επέτειος του «ΌΧΙ» στέλνει πολλαπλά μηνύματα, υπενθυμίζοντας το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής, το πάθος των Ελλήνων για αξιοπρέπεια, εθνική ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα, αλλά και την αστείρευτη θέληση του λαού μας για ελευθερία. Η αυτοθυσία και ο πατριωτισμός που έδειξαν οι Έλληνες του 1940 αποτελεί για εμάς πολύτιμη κληρονομιά και ιστορική παρακαταθήκη.

Σήμερα, όλοι εμείς, καλούμαστε να εμπνευστούμε από το παράδειγμα των προγόνων μας και να παραμείνουμε άρρηκτα ενωμένοι μπροστά στις απειλές και την τουρκική επιθετικότητα, που για ακόμη μια φορά προσπαθεί να αμφισβητήσει την εδαφική μας ακεραιότητα (ιδίως στο Αιγαίο και στον Έβρο). Ενωμένοι και αποφασισμένοι, θα υπερασπίσουμε τα εθνικά μας δίκαια, τα εθνικά μας συμφέροντα και την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Καλούμαστε επίσης, δίνοντας καθημερινά τη δική μας μάχη στην υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία, να ξεπεράσουμε με σθένος, αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη τα εμπόδια και τις δυσκολίες, σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας.

Η πανδημία του COVID-19 μας αναγκάζει να περιορίσουμε τις επίσημες εκδηλώσεις και να γιορτάσουμε φέτος χωρίς στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις, όμως δεν μπορεί να περιορίσει, ούτε κατ’ ελάχιστο, το μήνυμα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ο Δήμος Πετρούπολης, υπερήφανος για το χθες και αισιόδοξος για το αύριο, καλεί όλους τους δημότες να υψώσουν στα σπίτια τους τη Γαλανόλευκη, αποδίδοντας έτσι ελάχιστο φόρο τιμής σ’ αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας.

Ας μη ξεχνάμε λοιπόν ποιοι είμαστε και ας αγωνιστούμε με ισχυρή βούληση και με πείσμα για ένα καλύτερο μέλλον. Με όπλα μας την ομοψυχία, την αγάπη για τον συνάνθρωπο, την ψυχραιμία και το υψηλό αίσθημα της ατομικής αλλά και εθνικής μας ευθύνης, θα βγούμε νικητές!
Όλοι μαζί δίνουμε αυτόν τον δύσκολο αγώνα και όλοι μαζί θα κερδίσουμε!”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ