Αιγάλεω
Κορωνοϊός: Έλεγχοι στο Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Αιγάλεω
Τα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, διενήργησαν χθες ελέγχους για κορωνοϊό στο προσωπικό του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) στο Αιγάλεω.
Οι έλεγχοι έλαβαν χώρα παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη, ο οποίος συνοδευόταν από τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο σε θέματα Παιδείας, Χ. Αλεξανδράτο, ενώ στις εγκαταστάσεις του ΚΕΣΥ τους υποδέχθηκε η Προϊσταμένη Ελένη Τρίγκα.
Ο κ. Πατούλης επόπτευσε τη διαδικασία διενέργειας των ελέγχων, όπου οι λήψεις ρινοφαρυγγικών δειγμάτων γίνονται με την τεχνική PCR, και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό προκειμένου να ενημερωθεί για το έργο τους.
Σε δηλώσεις του ο επεσήμανε τα εξής: «Σήμερα βρεθήκαμε εδώ στο ΚΕΣΥ στο Αιγάλεω με στόχο να φροντίσουμε τους εκπαιδευτές, τους ανθρώπους που καθημερινά μοχθούν για τα παιδιά μας, διενεργώντας προληπτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους με τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τον covid19. Πιστεύω ότι η προσπάθεια την οποία συνεχίζουμε και στις δομές της παιδείας, μόνο όφελος έχει για τους εκπαιδευτικούς και για τα παιδιά μας. Επικεντρώνουμε τους προληπτικούς ελέγχους σε δομές εκπαίδευσης, καθώς αυτή την κρίσιμη υγειονομικά περίοδο η προάσπιση της ασφάλειας των παιδιών αλλά και των εκπαιδευτικών είναι νευραλγικής σημασίας».
Η συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ αλλά και με το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Μικροβιολογικό Εργαστήριο, όπου τα δείγματα εξετάζονται.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου3 εβδομάδες ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα3 ημέρες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας11 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ