Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας τίθενται τα Βόρεια Προάστιο της Αττικής, καθώς η επικείμενη ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται να επηρεάσει άμεσα και με ένταση την περιοχή.
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), τα πρώτα έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα βόρεια τμήματα του νομού ήδη από το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Ιουλίου, με τη μεγαλύτερη ένταση να αναμένεται τις πρώτες βραδινές ώρες, οπότε και εκτιμάται ότι θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές, τοπικές καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και πιθανές χαλαζοπτώσεις.
Προβλήματα στις θαλάσσιες μετακινήσεις
Η κακοκαιρία, που θέτει συνολικά 11 περιοχές της χώρας σε κατάσταση «Red Code», θα διατηρηθεί έως τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 25 Ιουλίου, ενώ παράλληλα οι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά στο Ιόνιο και το Αιγαίο προκαλώντας ενδεχόμενα προβλήματα στις θαλάσσιες μετακινήσεις, την ώρα που η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα χωρίς να ξεπερνά τους 31°C, με την ΕΜΥ να συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στους πολίτες και αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων.