Με μια ξεχωριστή συναυλία από τρία διακεκριμένα μουσικά σύνολα εορτάστηκε η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής την Κυριακή 21 Ιουνίου στο ιστορικό Άλσος Κηφισιάς, παρουσία περισσότερων από 400 θεατών.
Την εντυπωσιακή εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής», ο Δήμος Κηφισιάς, η πολιτιστική εταιρεία «Πύρνα» και η Νορβηγική Πρεσβεία στην Αθήνα. Η μουσική σύμπραξη περιελάμβανε συνολικά 140 χορωδούς και μια 40μελή ορχήστρα, προσφέροντας στο κοινό έργα υψηλής καλλιτεχνικής αξίας.
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς, καλωσόρισε τη χορωδία Musica υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μπουζάνη, τη νορβηγική χορωδία Songlaget i BUL i Oslo με μαέστρο τον Knut Kristian Mohn, καθώς και την ορχήστρα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ υπό τη Ζωή Ζενιώδη.
Ο κ. Ξυπολυτάς εξήρε τη συνεργασία του Δήμου με την «Πύρνα» στο πλαίσιο του προγράμματος «Με την Πύρνα στην Πόλη», ευχαριστώντας την Πρόεδρο, Μαρίνα Κουρεμένου, και την Εντεταλμένη Σύμβουλο, Έλλη Φλέγγα, για την αναβάθμιση του πολιτιστικού προϊόντος της περιοχής.
Η αυλαία της βραδιάς έπεσε με τη μεγαλειώδη «Χορωδιακή Φαντασία» του Μπετόβεν και την αποθέωση του νεαρού πιανίστα Γιώργου Κουσάκη.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η αντιπρόεδρος των «Φίλων της Μουσικής» Έφη Αβέρωφ, η εκπρόσωπος της Νορβηγικής Πρεσβείας Χριστίνα Σορδίνα, αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι σύμβουλοι του Δήμου, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος δημοτών.