Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τη μεταφορά της Δομής Φιλοξενίας Μεταναστών από τη Νέα Μάκρη ζητά ο Δήμος Μαραθώνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιστολές σχετικά με την ενίσχυση της αστυνόμευσης στον Δήμο Μαραθώνα, αλλά και με τη μεταφορά της δομής μεταναστών από τη Νέα Μάκρη, απέστειλε ο Δήμαρχος κ. Στέργιος Τσίρκας, στους αρμόδιους Υπουργούς, Μετανάστευσης & Ασύλου, καθώς και Προστασίας του Πολίτη, κ.κ. Νότη Μηταράκη και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αντίστοιχα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: “η Δημοτική Αρχή Μαραθώνα και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Στέργιος Τσίρκας παρακολουθούν τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα, μ’ εύλογη ανησυχία, για τα προβλήματα που δημιουργούν κατά καιρούς, οι αλλοδαποί στην περιοχή μας.”

Επισημαίνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Διοίκηση του Δήμου ενημερώνει τις αρμόδιες Αρχές, ενώ βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες της δομής, αφού σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία, δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης των Δημοτικών Αρχών, σε συμφωνίες μεταξύ της πολιτείας κι επιχειρηματιών που δέχονται να φιλοξενήσουν μετανάστες.

«Παρακολουθώντας την κατάσταση να εκτραχύνεται, τον κίνδυνο υποβάθμισης της περιοχής μας, αλλά και το αίσθημα ανασφάλειας που αρχίζει να διακατέχει τους συνδημότες μας, είμαστε προετοιμασμένοι και αποφασισμένοι να σκληρύνουμε τη στάση μας, απέναντι σε αυτήν τη συνθήκη» δηλώνει ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας, συμπληρώνοντας τα εξής: «Ο κόσμος γνωρίζει πως τα χέρια μας είναι δεμένα. Δεν έχουμε αρμοδιότητα, δεν μπορούμε να παρέμβουμε, εμποδίζοντας την εγκατάσταση μεταναστών. Ούτε εμείς ούτε άλλη Δημοτική Αρχή στη χώρα. Δεν σκοπεύουμε όμως, να μείνουμε απαθείς σε παραβατικές, ανάρμοστες και προκλητικές συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια. Θ’ ασκήσουμε πιέσεις όπου και όπως μπορούμε! Είμαστε με το συμφέρον των συνδημοτών μας και μπροστά σε αυτό, δεν βάζουμε τίποτα! Κλείνω λέγοντας, πως το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δεν ενδείκνυται για πολιτική σπέκουλα κι εκμετάλλευση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ