Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Η Hγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών στην Π.Ε.Δ.Α.

Δημοσιεύθηκε

στις

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε ο διάλογος μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Οργάνωσης και των μελών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής το πρωί της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου με αφορμή το προσεχές νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Βουλή «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις».

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Π.Ε.Δ.Α. και Δημάρχου Γαλατσίου, κ. Γιώργου Μαρκόπουλου ο οποίος προσκάλεσε τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, τον Υφυπουργό, κ. Θεοδωρή Λιβάνιο και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Μιχαήλ Σταυριανουδάκη διεξήχθη μια ανοιχτή συζήτηση η οποία διήρκησε πάνω από δυόμιση ώρες. Σκοπός της ήταν να δώσει βήμα σε όλους τους Δημάρχους της Αττικής να εκφράσουν, στην ηγεσία του Υπουργείου, όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και να βρεθούν λύσεις από κοινού ώστε ο κάθε Δήμος ξεχωριστά να δουλεύει απερίσπαστα προς το συμφέρον του πολίτη.

Οι Δήμαρχοι της Αττικής που παρευρεθήσαν στην συνάντηση ευχαρίστησαν τόσο τους κ.κ. Υπουργούς για την παρουσία τους και τον χρόνο τους όσο και τον Πρόεδρο της Ένωσης για την πρόσκληση γιατί μέσα από αυτούς τους ανοιχτούς διαλόγους αναδεικνύονται θέματα ετών που αναζητούσαν λύσεις και πλέον διαφαίνεται ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει λόγο και εισακούεται.

Έπειτα από παρότρυνση του Γενικού Γραμματέα, κ. Μιχαήλ Σταυριανουδάκη τηρήθηκε ενός λεπτούς σιγή για τον τέως Δήμαρχο Μεταμόρφωσης, Δημήτριο Τζίτζιφα ο οποίος απεβιώσε την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, έπειτα από πολύχρονη «μάχη» με την επάρατο νόσο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ