Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Υποτονική η πίτα της “Ενότητας” του Ηρακλή Γκότση

Δημοσιεύθηκε

στις

Με εκκωφαντικά μικρότερη συμμετοχή από όλες τις προηγούμενες χρονιές κύλησε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου η κοπή της πίτας της Δημοτικής Αρχής του Ηρακλή Γκότση στη Νέα Ιωνία.

Tο γεγονός ότι ο επί σειρά 9 ετών Δήμαρχος της πόλης επέλεξε να κόψει την πίτα της νέας χρονιάς στον ίδιο χώρο με τον κυρίαρχο αντίπαλό του στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές Παναγιώτη Μανούρη, δημιουργεί αναπόφευκτες εικόνες σύγκρισης.

Δύο εβδομάδες νωρίτερα ο κινηματογράφος Αστέρας στη Νέα Ιωνία έσφυζε από κόσμο και παλμό στην πίτα που έκοψε η παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη» του Παναγιώτη Μανούρη, ενώ πλήθος από πολιτικά πρόσωπα παρέλασαν για να δηλώσουν παρουσία και συμπαράσταση. Αντίθετα ο Δήμαρχος κατάφερε μετά βίας να γεμίσει την αίθουσα, σε μία συγκέντρωση που μετρούσε κραυγαλέες απουσίες περισσότερο, παρά παρουσίες. Στους δικαιολογημένα απόντες ήταν οι πρώην δημοτικοί του σύμβουλοι που αποσκίρτησαν, παραιτήθηκαν ή τον εγκατέλειψαν, προξενώντας μία ιδιότυπη μειοψηφία που διοικεί αναγκαστικά το Δήμο ως τις εκλογές. Απόντες όμως ήταν και τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που  δείχνουν να τηρούν διακριτικές αποστάσεις από τον Ηρακλή Γκότση.

Η εκπροσώπηση του κομματικού μηχανισμού έγινε σε επίπεδο αντιπροσώπων, που άφησαν στους χαιρετισμούς τους να φανεί ως δεδομένη η υποστήριξη αλλά με προσεκτικές διατυπώσεις, που δείχνουν ότι ουδείς έχει τη διάθεση να χρεωθεί μια ενδεχόμενη αποτυχία του νυν Δημάρχου.

Στον αντίποδα, παρόντες δήλωσαν η Δέσποινα Θωμαΐδου, επικεφαλής της «Δύναμης Προοπτικής» και ο συμπορευόμενος μαζί της πλέον Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Κουλούρης, που στους χαιρετισμούς τους στάθηκαν φειδωλοί -λόγω ημέρας;- σε κριτική και περιορίστηκαν σε ευχές και αβροφροσύνες.

Παρόντες επίσης ήταν ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Άρης Βασιλόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Γαλατσίου Θεόδωρος Τούντας, ο πρώην Δήμαρχος Ηρακλείου Σταύρος Γεωργόπουλος, καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Πέτρος Μπουρδούκος και ο πρώην αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κωστάκης.

Εντύπωση στους παριστάμενους προκάλεσε ο χαιρετισμός του εκπροσώπου του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, που έκανε λόγο για την αδήριτη πλέον ανάγκη των «Έξυπνων πόλεων», σχεδιασμός όμως που αποτελεί τη βάση όλου του προεκλογικού αγώνα του αντίπαλου συνδυασμού που ηγείται ο Παναγιώτης Μανούρης.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργού αναφέρθηκε εμφατικά στον προγραμματισμό  της κυβέρνησης, ώστε άμεσα όλες οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της χώρας να κινηθούν πλέον στα πλαίσια της έξυπνης πόλης, μέσα από τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, που θα τις κάνει λειτουργικές και χρήσιμες στον πολίτη. Ωστόσο, οι προτροπές αυτές δεν συνάδουν με την πολιτική Γκότση στο Δήμο της Νέας Ιωνίας, αφού οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν ότι με …θαυμαστό τρόπο ο Δήμαρχος καταφέρνει διαρκώς να αφήνει την πόλη έξω από κάθε πρόγραμμα που χρηματοδοτεί δράσεις εκσυγχρονισμού. Τελευταίο απτό παράδειγμα είναι το πρόγραμμα για δωρεάν πρόσβαση των δημοτών στο διαδίκτυο, που η Νέα Ιωνία έχασε ενώ όλοι οι όμοροι Δήμοι εντάχθηκαν.

Στον αντίποδα ο κύριος αντίπαλος του Ηρακλή Γκότση και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο, Παναγιώτης Μανούρης έχει ήδη οργανώσει σειρά εκδηλώσεων με θέμα το σχεδιασμό της «Έξυπνης πόλης» στη Νέα Ιωνία, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών φορέων και ειδικών επιστημόνων, που εξηγούν την κινητοποίηση που απαιτείται άμεσα για να μη χαθούν άλλες ευκαιρίες ανάπτυξης.

Κατά τα λοιπά, στην πίτα του Δημάρχου Νέας Ιωνίας «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι Συλλόγων και Σωματείων, που τιμάνε παραδοσιακά σχεδόν όλες τις εκδηλώσεις των δημοτικών παρατάξεων και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Ο δε επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παναγιώτης Μανούρης, έστειλε χαιρετισμό, που αναγνώσθηκε από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λίλιαν Αθυμαρίτου. Δήλωσε ότι, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί και υπενθύμισε ότι ως παράταξη στήριξε κάθε θετική πρωτοβουλία της Δημοτικής αρχής για το καλό της πόλης. Σε αντίθεση με Δημοτικές παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης, που δεν δίστασαν να εκμεταλλευθούν για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, χτυπήματα κάτω από τη μέση σε βάρος του Δημάρχου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ