Κοινωνία
18ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΔΔΥΠΠΥ: Στις 6-8 Οκτωβρίου με θέμα το ρόλο της αυτοδιοίκησης στην υγεία και το περιβάλλον
Από τις 6 έως και τις 8 Οκτωβρίου διοργανώνεται το 18ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, υπό τον τίτλο «Η Αυτοδιοίκηση κοντά στον άνθρωπο για Ενιαία Υγεία & έναν καλύτερο πλανήτη».
Περισσότεροι από 130 ομιλητές και ομιλήτριες – ιατροί, ερευνητές, ειδικοί επιστήμονες, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και της κεντρικής πολιτικής σκηνής – θα αναδείξουν τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η Αυτοδιοίκηση στην επίλυση των προβλημάτων της δημόσιας Υγείας και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες.
Μέσα από τις εργασίες του συνεδρίου θα αναλυθούν οι νέες παράμετροι και τα προβλήματα του υγειονομικού συστήματος μετά τα δύο χρόνια της πανδημικής κρίσης και τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στην υγεία του γενικού πληθυσμού. Παράλληλα θα αναδειχθούν οι τρόποι με τους οποίους οι δύο βαθμοί αυτοδιοίκησης μπορούν να συνδράμουν στην αναβάθμιση τόσο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όσο και του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μέσα από συνεχή και γόνιμη συνεργασία με την Πολιτεία, τους επιστημονικούς φορείς και τους παρόχους υγείας.
Στα πάνελ του συνεδρίου θα συζητηθούν μεταξύ άλλων και μείζονα ζητήματα της σύγχρονης εποχής, όπως οι θετικές συνέπειες που έχουν στην υγεία των πολιτών οι δράσεις που αφορούν στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος – «πράσινη» διαχείριση του αστικού ιστού, ανάπλαση περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, ανακύκλωση κλπ – η υγεία ως μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, ιδίως μέσω του τουρισμού υγείας και ευεξίας, οι βιωματικοί τρόποι αντιμετώπισης των ψυχικών νοσημάτων και του bulling κ.α. Σημαντική θα είναι και η συμμετοχή ιατρών της Ομογένειας, οι οποίοι θα μεταφέρουν την εμπειρία τους και τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε διεθνές επίπεδο.
Για πρώτη φορά επίσης, στο πλαίσιο του συνεδρίου στην επίσημη έναρξη ημέρα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου θα βραβευθούν για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο9 προσωπικότητες από τον χώρο της ιατρικής, της αυτοδιοίκησης και του επιχειρείν – μια βράβευση η οποία εφεξής θεσμοθετείται σε ετήσια βάση από το ΕΔΔΥΠΠΥ.
Το συνέδριο, που θα διεξαχθεί στην Αττική Ριβιέρα και συγκεκριμένα στο RivieraCoastεπί της Λεωφ. Κωνσταντίνου Καραμανλή 18 στη Βούλα, αναμένεται να παρακολουθήσουν εκατοντάδες επαγγελματίες υγείας και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα, ενώ οι εργασίες του θα μεταδίδονται υβριδικά και μέσω livestreaming από το κανάλι του ΕΔΔΥΠΠΥ στο YouTube, στις εξής διευθύνσεις:
Για να παρακολουθήσετε την ΑΙΘΟΥΣΑ Α στις 6/10 πατήστε εδώ
Για να παρακολουθήσετε την ΑΙΘΟΥΣΑ Α στις 7/10πατήστε εδώ
Για να παρακολουθήσετε την ΑΙΘΟΥΣΑ Α στις 8/10 πατήστε εδώ
Για να παρακολουθήσετε την ΑΙΘΟΥΣΑ Β στις 7/10 πατήστε εδώ
Για να παρακολουθήσετε την ΑΙΘΟΥΣΑ Β στις 8/10 πατήστε εδώ
[banner id=”143729″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου1 μήνα ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα2 εβδομάδες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Ειδήσεις2 εβδομάδες ago
ΟΠΣΥΔ: Άνοιξε η πλατφόρμα για δηλώσεις περιοχών από αναπληρωτές, ΕΕΠ και ΕΒΠ – Αναλυτικές οδηγίες
-
Κεντρικό Θέμα2 εβδομάδες ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς
-
Κεντρικό Θέμα4 ημέρες ago
ΕΣΠΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα ΕΕΤΑΑ για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ – Η διαδικασία εγγραφής