Υγεία
Μεγάλη συμμετοχή στην αιμοδοσία της Περιφέρειας Αττικής στον Ι.Ν. Προφήτου Δανιήλ στο Μεταξουργείο
Σημαντική και συγκινητική η προσέλευση του κόσμου σε ακόμα ένα κάλεσμα αιμοδοσίας που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το “Όλοι Μαζί Μπορούμε’’, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, στον Ι.Ν. Προφήτου Δανιήλ στο Μεταξουργείο.
Δεκάδες ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας προσήλθαν διαθέτοντας λίγα λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο τους για να προσφέρουν το πολύτιμο δώρο ζωής. Η προσφορά των εθελοντών αιμοδοτών έχει συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση της τράπεζας αίματος που έχει δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.
Τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, συνοδευόμενο από τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντριού Τομέα Αθηνών Γ. Δημόπουλο, υποδέχθηκε ο προϊστάμενος του Ι. Ναού πατέρας Σπ. Παπασπύρος.
Ο Περιφερειάρχης μετά την ενημέρωση του για την δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας δήλωσε: «Η προσπάθεια για τον συνάνθρωπό μας συνεχίζεται αδιάλειπτα και βέβαια η προσπάθεια αυτή ενισχύεται από κοινού με το Όλοι Μαζί Μπορούμε και την Ομοσπονδία Αιμοδοτών. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία έχει δώσει αποτελέσματα και “αγκαλιάζεται” κάθε φορά με τη συμμετοχή των πολιτών, που πραγματικά είναι συγκινητική. Εδώ βρισκόμαστε με τον πατέρα Σπύρο, στον Ι. Ν. Προφήτου Δανιήλ όπου οι πιστοί έρχονται για να δώσουν αίμα ως δώρο ζωής στον συνάνθρωπο. Η αιμοδοσία είναι κορυφαία πράξη αλληλεγγύης και υπέρτατη προσφορά ζωής. Συνεχίζουμε».
Ο Προϊστάμενος του Ι. Ν. Προφήτου Δανιήλ, π. Σπ. Παπασπύρος δήλωσε: «Στον ναό μας κάνουμε δύο ή τρεις φορές το χρόνο αιμοδοσία, στην οποία μετέχουν ως επί το πλείστον εργαζόμενοι οι οποίοι αφήνουν την εργασία τους για τον ύψιστο αυτό σκοπό τον οποίον αισθάνονται απέναντι στο συνάνθρωπό δείχνοντας αλληλεγγύη. Έρχεται και η Περιφέρεια να μας συνδράμει υλικοτεχνικά προκειμένου να ανταποκριθούμε και εμείς στο δύσκολο αλλά θεάρεστο και πνευματικό αυτό έργο και να πούμε ότι ο πρώτος που έδωσε το αίμα του είναι ο Χριστός μας».
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας από τον covid-19. Οι φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν καλύπτουν θα αξιοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Ελπίς». Το συντονισμό της Οργάνωσης της Εθελοντικής Αιμοδοσίας είχε η Σύμβουλος σε θέματα Άθλησης του Περιφερειάρχη Αττικής Χ. Γαλανοπούλου.
-
Γενικά άρθρα2 ημέρες ago
Το μεγαλύτερο τούνελ στην Αττική – Ποια διαδρομή θα εξυπηρετεί
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου1 μήνα ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα3 εβδομάδες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Ειδήσεις2 εβδομάδες ago
ΟΠΣΥΔ: Άνοιξε η πλατφόρμα για δηλώσεις περιοχών από αναπληρωτές, ΕΕΠ και ΕΒΠ – Αναλυτικές οδηγίες
-
Κεντρικό Θέμα7 ημέρες ago
ΕΣΠΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα ΕΕΤΑΑ για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ – Η διαδικασία εγγραφής