Πολιτισμός
Συνάντηση Γιώργου Πατούλη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη

Πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη για την εκπόνηση εθνικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων από τους Δήμους.
Τις προτάσεις της ΚΕΔΕ για τη βελτίωση του εθνικού πλαισίου διαχείρισης απορριμμάτων από τους δήμους εξέθεσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη κατά τη συνάντησή τους.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε από τον υπουργό την άμεση οικονομική ενίσχυση των δήμων για τη δημιουργία υποδομών διαχείρισης και ανακύκλωσης των απορριμμάτων. Από την πλευρά του ο κ. Τσιρώνης τον διαβεβαίωσε ότι με την έγκριση του ΠΕΣΔΑ ανά Περιφέρεια θα αποδεσμεύονται τα σχετικά κονδύλια από τα Περιφερειακά Προγράμματα αλλά και αναλογικά από τα Κεντρικά Προγράμματα.
Κατά τη συζήτηση ο κ. Πατούλης πρότεινε στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, οι Χώροι Εγκατάστασης και Υποστήριξης (ΧΕΥ) απορριμμάτων να αξιοποιούνται από τους δήμους στη κατεύθυνση της εξισορρόπησης του περιβαλλοντικού ισοζυγίου, πρόταση που αντιμετωπίστηκε με θετικό τρόπο.
Στη συνάντηση παρέστησαν από πλευράς ΚΕΔΕ ο πρόεδρος της Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ Ευάγγελος Πάνου και η επιστημονική συνεργάτης της ΚΕΔΕ Αναστασία Λαγουδάκη.
Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων5 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ