Πεντέλης
O “Ντον Τζοβάννι» στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας (photos)
Tην ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον «Ντον Τζοβάννι» του Μότσαρτ με την μορφή της «Όπερας της βαλίτσας» είχαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής 6 Ιουλίου στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης.
Μια ευέλικτη, φρέσκια και αεικίνητη παραγωγή όπερας, με τους καταξιωμένους πρωταγωνιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με τη συνοδεία πιάνου και σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ευκλείδη, η οποία πραγματοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».
Η νέα παραγωγή της «Όπερας της Βαλίτσας» διηγείται την ιστορία του Ισπανού ευγενούς Ντον Τζοβάννι, του βλάσφημου άντρα που οι άνδρες θαυμάζουν για το θάρρος του και οι γυναίκες για τη σκανδαλώδη φήμη του. Το κοινό ήταν αρκετά θερμό και με το παρατεταμένο του χειροκρότημα προς τους συντελεστές της παράστασης, έδειξε ότι απόλαυσε την ξεχωριστή βραδιά στο κατάμεστο προαύλιο χώρο του Μεγάρου.
Στον ιδιαίτερης σημασίας πολιτιστικά και περιβαλλοντικά χώρο του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας, ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης χαιρετίζοντας το σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την πόλη, επεσήμανε ότι ο πολιτισμός είναι το μόνο αντίδοτο στην οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που περνάμε.
Την παράσταση παρακολούθησαν, επίσης, ο επικεφαλής της Ανθρώπινης Πολιτείας κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Λευτέρης Κοντουλάκος και Άντα Μπούσουλα, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Μιχαλέλης και πλήθος κόσμου.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου3 εβδομάδες ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Κεντρικό Θέμα6 ημέρες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα3 ημέρες ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός