Πολιτισμός
Νέα Δανειστική Βιβλιοθήκη και Forum για το Κουκλοθέατρο
Δράσεις προώθησης της
τέχνης του Κουκλοθέατρου
Από την 1η Ιανουαρίου 2013 λειτουργεί κανονικά η Κουκλοθεατρική Δανειστική Βιβλιοθήκη της UNIMA-ΕΛΛΑΣ (Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου, www.unimahellas.org).
Στεγάζεται στο φουαγιέ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (www.mcf.gr, Πειραιώς 206, Ταύρος) το οποίο φιλοξενεί ευγενικά τόσο τη γραμματεία, όσο και παραστάσεις κουκλοθεάτρου κάθε Κυριακή.
Η Βιβλιοθήκη είναι ανοικτή στο κοινό κάθε Τρίτη 11πμ-1μμ και κάθε Πέμπτη 5 μ.μ.-8 μ.μ. Περιλαμβάνει αναγνωστήριο και ηλεκτρονικά μέσα αναζήτησης, αλλά και παρακολούθησης βίντεο.
Επίσης είναι δυνατή η εγγραφή μέλους στη βιβλιοθήκη και ο δανεισμός υλικού.
Απευθύνεται σε κουκλοπαίκτες, ηθοποιούς, φοιτητές θεατρικών σπουδών, ερευνητές και οποιονδήποτε θέλει να μελετήσει την ιστορία, θεωρία και πρακτική του θεάτρου κούκλας και τωνσυναφών παραστατικών τεχνών.
Το όλο εγχείρημα υλοποιήθηκε και προσφέρει τις υπηρεσίες του με εθελοντική εργασία κουκλοπαικτών μελών της Ένωσης και είναι εξαιρετικής σημασίας για την περαιτέρω εξέλιξη της τέχνης στην Ελλάδα καθώς -ενώ το ενδιαφέρον είναι εκθετικά αυξανόμενο- η βιβλιογραφία παραμένει ελλιπής.
Επίσης, αναρτήθηκε και λειτουργεί το νέο διαδικτυακό forum για το κουκλοθέατρο και τις παραστατικές τέχνες ευρύτερα στην διεύθυνση http://forum.unimahellas.org
Αποτελεί χώρο ζωντανής ενημέρωσης, συζήτησης κα ανταλλαγής μέσω πολλών και ευέλικτων δυνατοτήτων (προσαρμογή σε προσωπικά ενδιαφέροντα, παρακολούθηση συγκεκριμένωνθεματικών συζητήσεων κα) Περιλαμβάνει διακριτές ενότητες στις οποίες ταξινομούνται τα μηνύματα και οι συζητήσεις των μελών. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις3 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας8 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός6 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων6 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν