Πολιτισμός
Δωρεάν είσοδος στα δημόσια μουσεία στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου

Ελεύθερη θα είναι η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα δημόσια αρχαιολογικά μουσεία της επικράτειας κατά το Σαββατοκύριακο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, 24-25 Σεπτεμβρίου.
Για πρώτη φορά φέτος, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, τρεις κεντρικές Διευθύνσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού: Δ/νση Μουσείων, Δ/νση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Δ/νση Ανάπτυξης Σύγχρονης Δημιουργίας- υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Μουσείων διοργανώνουν μια σπονδυλωτή εκδήλωση με τίτλο «Διωγμοί: παλιές και νέες ιστορίες».
Προτείνουν έναν πολυεπίπεδο τύπο συνέργειας σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και σε χώρους πολιτισμού της Αθήνας και του Πειραιά που στοχεύει στο άνοιγμα των μνημείων και των μουσείων της πόλης στο ευρύ κοινό και στη συνομιλία της πολιτιστικής κληρονομιάς με τη σύγχρονη ζωή. Περισσότεροι από 45 πολιτιστικοί φορείς, κρατικοί και μη, συνεργάζονται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού αυτού θεσμού και παρουσιάζουν 65 δράσεις γύρω από την ευρύτερη θεματική των διωγμών, της βίας και της ανεκτικότητας.
Εξήντα πέντε δράσεις
Μουσική, χορός, θέατρο, εικαστικά, ψηφιακές τέχνες, γκράφιτι, εκθέσεις και ντοκυμαντέρ, κινηματογράφος, θεματικές ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και βιωματικά εργαστήρια, συνθέτουν το πλούσιο πρόγραμμα στο οποίο η συμμετοχή είναι δωρεάν για το κοινό. Η αρχαία και νεότερη πολιτιστική κληρονομιά συναντά τη σύγχρονη δημιουργία μέσα από ένα πλέγμα διαδρομών που εκτείνονται από τις βόρειες παρυφές της πόλης στο θαλάσσιο μέτωπο της Πειραϊκής, με ιδιαίτερη έμφαση στους τρεις πολιτιστικούς άξονες της Βασ. Σοφίας, Πατησίων και Πειραιώς, καθώς και στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά. Η υλοποίηση της δράσης «Διωγμοί: παλιές και νέες ιστορίες» βασίστηκε αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά των συμμετεχόντων. Η δράση των «Διωγμών» θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 23 και 25 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των εορτασμών των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016.
Ο φετινός εορτασμός είναι για δεύτερη φορά αφιερωμένος στο δίπολο Βία και Ανεκτικότητα με πάνω από 130 εκδηλώσεις που θα υλοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα.
Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ” που κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός5 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων5 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ