Connect with us

Αθηναίων

Δείτε το “Δεσποινίς Τζούλια” στο θέατρο

Published

on

Η  «Δεσποινίς Τζούλια»  του Α. Στρίντμπεργκ ανεβαίνει στο Θέατρο

της οδού Κεφαλληνίας – Β Σκηνή, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κανέλλου με πρεμιέρα τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στο Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας – B Σκηνή και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00 μέχρι 11 Απριλίου.
«Όλα είναι παράξενα γύρω μας. Η ζωή, οι άνθρωποι όλα. Τα πάντα μπορεί να χαθούν από τη μια στιγμή στην άλλη, σαν ένας αφρός που παρασύρεται από το νερό έως ότου χαθεί για πάντα».
Το έργο γράφτηκε το 1888 και για χρόνια ήταν απαγορευμένο. Βασικό θέμα του η πάλη των τάξεων και η πάλη των φύλων, με πεδίο μάχης την ερωτική – σεξουαλική πράξη. Ο Στρίντμπεργκ δεν αρκείται στο να περιγράψει αυτή την πάλη, υπερβαίνει τα όρια των αρχετυπικών διπόλων: «Οι ψυχές μου είναι άμορφες μάζες, φτιαγμένες από παλιές και σύγχρονες πολιτισμικές περιόδους, αποσπάσματα από βιβλία και εφημερίδες, αποφάγια της ανθρωπότητας, κομμάτια υφάσματος, που κόπηκαν από όμορφα ρούχα κι έγιναν κουρέλια, μπαλωμένα όλα μαζί, όπως η ανθρώπινη ψυχή».

 

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ