Πολιτισμός
Παρουσίαση του βιβλίου της Γιώγιας Σιώκου
Ποιητική βραδιά στα Μελίσσια
Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων, παρουσίασε η πολυβραβευμένη ποιήτρια Γιώγια Σιώκου – Κοματσουλάκη, το νέο δίγλωσσο βιβλίο της, με τίτλο «Αρχαία Μέλισσα», το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου.
Πρόκειται για 60 ποιήματα που έχουν μεταφραστεί στην αγγλική γλώσσα από τον David Connolly, το διάσημο μεταφραστή των Καβάφη, Σεφέρη και Οδυσσέα Ελύτη.
«Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους της τέχνης και του πνεύματος. Εύχομαι το βιβλίο να είναι καλοτάξιδο και ελπιδοφόρο» ευχήθηκε ο Δήμαρχος, κ. Δημήτρης Στεργίου –Καψάλης, στη δημιουργό.
Τη δημιουργό παρουσίασαν ο κ. Νίκος Μαρκάτος τ. Πρύτανης –Καθηγητής ΕΜΠ, η κα. Μαίρη Αλεξανδράκη, Επίτιμη Πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης, μέλος του Δ.Σ του ΕΚΕΒΙ και ο κ. Δημήτρης Καραμβάλης Δοκιμιογράφος, την οποία και ευχαρίστησαν «για τις διάφανες πτυχώσεις των ιματίων της ψυχής της που εγχάρασσε και ενστάλαξε εντός μας».
Ποιήματα απήγγειλαν οι ηθοποιοί Ρήγας Αξελός και Τζένη Καλλέργη, με μουσική υπόκρουση από τον μουσικοσυνθέτη Νίκο Στρατηγό.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις5 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα11 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα11 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας10 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός7 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων7 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν