Ειδήσεις
Το 2ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου ξεκινά με την ταινία “Europa”
Tο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας Kino Athens ανακοινώνει τη φετινή εναρκτήρια ταινία του με τίτλο “Europa”, η προβολή της οποίας θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρουσία της σκηνοθέτιδας Sudabeh Mortezai, την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, όπου θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Το φετινό Kino Athens θα πραγματοποιηθεί για 2η χρονιά από 1 έως 10 Μαρτίου 2024 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Τεχνόπολη και το Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, ενώ στους χώρους εκδηλώσεων προστίθεται και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Η διοργάνωση υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, του Athens Film Office και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Το 2ο Kino Athens θα περιλαμβάνει ταινίες κάθε είδους, από όλο τον κόσμο, από το ανεξάρτητο σινεμά, με διαγωνιστικά τμήματα μικρού και μεγάλου μήκους, εργαστήρια, masterclasses, DJ sets και άλλες παράλληλες δράσεις.
Λίγα λόγια για το έργο
Η Beate είναι ένα φιλόδοξο στέλεχος που εργάζεται στην Europa, μια μυστηριώδη εταιρεία που θέλει να επεκταθεί στην περιοχή των Βαλκανίων. Προωθώντας φαινομενικά τη φιλανθρωπία και τις επενδύσεις σε υπανάπτυκτες περιοχές, η Europa στην πραγματικότητα επιχειρεί να αγοράσει εδάφη από ντόπιους σε μια απομακρυσμένη κοιλάδα στην Αλβανία. Αλλά τα πράγματα δεν θα πάνε βάση σχεδίου, καθώς ένας πεισματάρης αγρότης αρνείται να εγκαταλείψει τη γη των προγόνων του.
*Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί στις 15 Φεβρουαρίου 2024 στην ιστοσελίδα του KINO Athens kinoathens.org.
[banner id=”260948″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις5 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα11 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα11 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας10 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός7 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων7 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν