Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, 2026
15.7 C
Athens
Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, 2026

    Συναυλία-Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, η Θεσσαλονίκη τιμά τον μεγάλο δημιουργό με μια μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στο Πολυλειτουργικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στον Εύοσμο, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2025, στις 20:00.

    Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού Κορδελιού-Εύοσμου και είναι ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο.


    Μουσικό αφιέρωμα στον παγκόσμιο Έλληνα

    Στη σκηνή ανεβαίνουν Θεσσαλονικείς ερμηνευτές που υπηρετούν με συνέπεια το έντεχνο και λαϊκό τραγούδι:
    Παντελής Θεοχαρίδης, Κατερίνα Σιαπαντά, Μιχάλης Παπαζήσης και Φώτης Θεοδωρίδης, πλαισιωμένοι από εκλεκτούς μουσικούς, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τα μεγαλύτερα έργα του Μίκη Θεοδωράκη – από τον Επιτάφιο και τη Ρωμιοσύνη έως το Άξιον Εστί και τα λαϊκά τραγούδια που άγγιξαν κάθε Έλληνα.

    Η συναυλία, μέσα από μουσική και λόγο, αναδεικνύει το έργο του Θεοδωράκη ως παγκόσμιο πολιτιστικό φαινόμενο, υμνώντας την ελευθερία, την ιστορία και τον ανθρωπισμό.


    Συντελεστές

    Καλλιτεχνική επιμέλεια: Βασίλης Πρατσινάκης & Σάκης Κοντονικόλας
    Μουσικοί:

    • Σάκης Κοντονικόλας: πιάνο

    • Γιάννης Κύρμος: κοντραμπάσο

    • Βαγγέλης Τσιόγκας: μπουζούκι

    • Μιχάλης Καλαϊτζής: μπουζούκι

    • Δημήτρης Τυχάλας: κιθάρα


    Οι ερμηνευτές

    Παντελής Θεοχαρίδης: Θεσσαλονικιός τραγουδιστής του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού, γνωστός από το έργο Μικρή Πατρίδα του Γιώργου Ανδρέου. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους δημιουργούς και διακρίνεται για τη συγκινητική του ερμηνεία.

    Κατερίνα Σιαπαντά: Από τις πιο εκφραστικές φωνές της Θεσσαλονίκης, με συνεργασίες με Σπανουδάκη, Μάλαμα, Ρασούλη και Καζαντζή. Μεγάλη δισκογραφική παρουσία και πλούσιο ρεπερτόριο από το έντεχνο έως το παραδοσιακό.

    Μιχάλης Παπαζήσης: Ερμηνευτής με εσωτερικότητα και συνέπεια στο ποιοτικό τραγούδι. Συνεργάστηκε με Καζαντζή, Καλδάρα, Ζερβουδάκη και Ανδρέου, αφήνοντας το δικό του στίγμα στο έντεχνο λαϊκό ύφος.

    Φώτης Θεοδωρίδης: Με βαθιά φωνή και αυθεντική παρουσία, υπήρξε μέλος του συγκροτήματος «Απέναντι» με τη Μελίνα Ασλανίδου. Συνδυάζει λαϊκά, έντεχνα και παραδοσιακά ακούσματα με ευαισθησία και αλήθεια.


    Πληροφορίες Εκδήλωσης

    Ημερομηνία: Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2025
    Ώρα έναρξης: 20:00
    Χώρος: Πολυλειτουργικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης»
    Διεύθυνση: Παρατσικόγλου & Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου, Κορδελιό
    Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 771033
    Είσοδος: Ελεύθερη

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ