Τη γερμανική ταινία «Η Ξένη» (Die Fremde / When We Leave) της Feo Aladag, παραγωγής 2010, παρουσιάζει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε.
Η πολυβραβευμένη ταινία θα προβληθεί σήμερα Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) σε συνδιοργάνωση με τοΝ.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.».
Νεαρή Γερμανίδα τουρκικής καταγωγής «αποδρά» από το συζυγικό της σπίτι, μαζί με τον γιο της και επιστρέφει στην οικογένεια της. Ο λόγος είναι η κακοποίηση από τον άντρα της. Και ενώ πατέρας, μητέρα και αδέρφια πιστεύουν αρχικά ότι αυτή η «απόδραση» δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά ένα «κλασικό γυναικείο τερτίπι», εντέλει συνειδητοποιούν ότι η νεαρή κόρη/αδερφή είναι διατεθειμένη να κάνει μια καινούρια ζωή.
Σκηνοθεσία: Feo Aladag
Σενάριο: Feo Aladag
Παίζουν: Sibel Kekilli, Nizam Schiller, Derya Alabora κ.ά.