Πολιτική
To Δημοτικό Συμβούλιο τάχθηκε κατά της διαθεσιμότητας των δημοτικών υπαλλήλων
Καμιά απόλυση στο Δήμο Αμαρουσίου
Τη ρητή διαβεβαίωση ότι θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην απομακρυνθεί κανένας υπάλληλος από τον Δήμο Αμαρουσίου, είτε με την επίκαιρη μέθοδο της διαθεσιμότητας είτε με όποιο μελλοντικό μέτρο, έδωσαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης στους εργαζόμενους του Δήμου μέσα από την απόφαση – ψήφισμα που έλαβε το Σώμα σε πρόσφατη συνεδρίασή του.
Παράλληλα, έγινε σαφές ότι με τις υπάρχουσες προϋποθέσεις κανείς δημοτικός υπάλληλος του Αμαρουσίου δεν εμπίπτει στους όρους της διαθεσιμότητας, την οποία όμως ο Δήμος, ούτως ή άλλως δεν θα εφαρμόσει. Λάβρος κατά της κυβέρνησης ο Δήμαρχος, κ. Γιώργος Πατούλης, μίλησε για «άσχετους με το τι συμβαίνει στην Αυτοδιοίκηση, που λαμβάνουν αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο, ψηφίζοντας ακατάσχετα οριζόντιους νόμους, που ο ένας αναιρεί τον άλλον, πάντα στην κατεύθυνση της απαξίωσης των ΟΤΑ». «Είμαστε κάθετα αντίθετοι ακόμη και στην οποιαδήποτε μετακίνηση υπαλλήλου μας», υπογράμμισε ο Δήμαρχος, δηλώνοντας την στήριξή του όχι μόνο στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου, αλλά και σε αυτούς με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, καθώς, όπως ανέφερε, «καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, κανείς τους δεν περισσεύει και πρέπει να εξασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματά τους».
• Αντίδραση της Αντιπολίτευσης για την αποστολή στοιχείων
Βέβαια, λίστα για τη διαθεσιμότητα ο Δήμος Αμαρουσίου δεν έστειλε, έδωσε όμως στο Υπουργείο Διοικ. Μεταρρύθμισης τα απογραφικά στοιχεία του Δήμου σχετικά με τους εργαζόμενους, όπως παραδέχθηκαν οι υπηρεσίες, κάτι που ήταν αρκετό για να πυροδοτήσει την αντίδραση της αντιπολίτευσης. «Παρά τις δεσμεύσεις ενώπιον των εργαζομένων του δημάρχου ότι δεν θα αποσταλεί κανένα στοιχείο στο υπουργείο ακούσαμε τον γ.γ. του Δήμου να λέει ότι στοιχεία εστάλησαν», σχολίασε ο επικεφαλής της μείζονος, κ. Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, ζητώντας το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει ρητά ότι δεν θα απολυθεί κανείς εργαζόμενος από τον Δήμο. Χιλιάδες απολύσεις και κατάργηση των ΟΤΑ, με πλήρη ιδιωτικοποίηση και ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών τους, προβλέπει ο επικεφαλής της “Κόντρα στον Καιρό”, κ. Λευτέρης Μαγιάκης, ο οποίος κάλεσε τους συναδέλφους του σε αγώνα: «χρειάζονται πράξεις, μέσα σε ένα ειλικρινές πλαίσιο δράσης, με συνέχιση του αγώνα των ΟΤΑ για αποτροπή των μνημονιακών πολιτικών». Διαφορετικό ψήφισμα, καταψηφίζοντας αυτό της πλειοψηφίας κατέθεσε ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” κ. Θανάσης Μπουντούρογλου: «εμείς, με το δικό μας ψήφισμα, ζητάμε την άρνηση εφαρμογής των αποφάσεων της κυβέρνησης και της τρόικας, να μην αποσταλούν στοιχεία των εργαζομένων στο υπουργείο για διαθεσιμότητα – απολύσεις, να μη γίνει καμία απόλυση εργαζομένου και να υπάρχει μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις3 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας8 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός5 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων6 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν