Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου, 2026
14.4 C
Athens
Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου, 2026

    Οι δηλώσεις Φίλη και η πολιτική εξόντωσή του

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Παιδείας, με τον Νίκο Φίλη να παραδίδει το χαρτοφυλάκιό του στον νέο υπουργό, Κώστα Γαβρόγλου, με τον προκάτοχο να αφήνει αιχμές για την αποχώρησή του.

    Συγκεκριμένα,ο κ. Φίλης εξέφρασε την δυσαρέσκειά του με τον τρόπο που αποχώρησε από το συγκεκριμένο υπουργείο καταγγέλλοντας τον Αρχιεπίσκοπο ότι απαίτησε την απομάκρυνσή του από το υπουργείο.

    Σχετικά με την απομάκρυνσή του ο κ. Φίλης ανέφερε ότι παρά τις επιθέσεις που δέχτηκε βρήκε πολλούς συμπαραστάτες και παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας του πρότεινε να αναλάβει άλλο υπουργείο ο ίδιος δεν δέχτηκε.

    Σχετικά με τον Ιερώνυμο ανέφερε: «Παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις μου με την Εκκλησία εδειξαν ότι ομαλοποιήθηκαν πριν από λίγες ημέρες στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ οργανώθηκε το συμβόλαιο της πολιτικής μου εξόντωσης μετά την συνέντευξη Ιερώνυμου». Ο κ. Φίλης έκανε λόγο για επικίνδυνη ρητορική που αν επικρατήσει θα διχάσει την χώρα μας. Το θέμα αυτό όμως δεν αφορά μόνο εμένα ή τον πρωθυπουργό, αλλά το σύνολο της πολιτικής της χώρας. Δεν πρέπει να επιτραπεί στην εκκλησία με την στήριξη των τηλεοπτικών σταθμών, να αξιώνει την απομάκρυνσή μου από το υπουργείο. Άραγε πότε θα σταματήσει να συνυπάρχει η Εκκλησία στο ίδιο υπουργείο με το υπουργείο Παιδείας;».

    Κάνοντας έναν απολογισμό του έργου του ο κ. Φίλης αναφέρθηκε στα βήματα που έγιναν στο υπουργείο του κατά την διάρκεια της θητεία του και τις αλλαγές θέλησε να προωθήσει.

    Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ