Αμαρουσίου
Κόντρα για τα οικονομικά του Δήμου

Άστοχη και ανακριβή χαρακτήρισε την ανακοίνωση του
κ. Μαγιάκη, σχετικά με την οικονομική κατάσταση του Δήμου η Δημοτική Αρχή του Αμαρουσίου.
Σύμφωνα με τη διοίκηση, από τα 350.000.000 ευρώ χρέος που παρέλαβε το 2007, έχει ξεπληρώσει τα 100.000.000, ενώ, όπως λένε, ο πίνακας οφειλών του Δήμου προς προμηθευτές και τρίτους είναι σχεδόν μηδενικός. Η διοίκηση μάλιστα υποστηρίζει ότι πέτυχε να αναδιαπραγματευτεί δάνεια που είχαν συναφθεί με διάφορες τράπεζες (π.χ. Bear Stearns) και να κουρέψει τόκους που ξεπερνούσαν τα 5.000.000 ευρώ, αλλά και να ψηφισθούν νόμοι το 2015 που επέτρεψαν να διαγράψουν πρόστιμα και προσαυξήσεις προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία ( Οργανισμός Εργασίας) , το ύψος των οποίων ξεπερνούσε τα 50.000.000 ευρώ.
Όσον αφορά όσα είπε κ. Μαγιάκης για τον τρόπο που η Δημοτική Αρχή χρηματοδοτεί τα έργα της πόλης, η τελευταία ισχυρίζεται ότι η πλειοψηφία των έργων έχει εκτελεστεί χωρίς να επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ οι πολίτες και υποστηρίζει ότι μείωσε πάνω από 30% τα ανταποδοτικά τέλη τα τελευταία χρόνια, ως και 50% για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.
Σε ανακοίνωσή του μάλιστα ο Δήμος στηλίτευσε το γεγονός της επίσκεψης του κ. Μαγιάκη στο Υπουργείο σχετικά με το Mall μιλώντας για “περιοδείες”, “λαϊκισμούς” και “ψέματα”.
Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.
NEO – Εγγραφείτε συνδρομητής στην εφημερίδα ΧΤΥΠΟΣ έχοντας αποκλειστικά το προνόμιο να διαβάζεται πρώτοι την εφημερίδα ηλεκτρονικά κάθε εβδομάδα, κερδίζοντας μεγάλες εκπτώσεις και ΔΩΡΑ. Εκδηλώστε ενδαφέρον, στέλνοντας email στα [email protected] και [email protected] – με θέμα “ΧΤΥΠΟΣ: θέλω να γίνω συνδρομητής” και κερδίστε εκπτωτικά κουπόνια για τις αγορές σας, προσκλήσεις για θεατρικές παραστάσεις, ταξίδια, και αλλά πολλά, που μόνο οι συμδρομητές της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ απολαμβάνουν.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός5 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθηναίων5 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν