Αθηναίων
Γ. Καμίνης: Χωρίς την Αυτοδιοίκηση η χώρα δεν έχει μέλλον
Το μεγάλο ζητούμενο είναι να προχωρήσει το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες,τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή.
«Ανακοίνωσα σήμερα τη συνεργασία του δήμου Αθηναίων με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, προκειμένου να εξευρεθεί προσωρινή στέγη για 3.000 πρόσφυγες σε 200 κενά διαμερίσματα» ανέφερε ο κ. Καμίνης, σημειώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή ο ίδιος μιλά για την ανάγκη να μοιραστεί η ευθύνη αντιμετώπισης του προσφυγικού δίκαια μεταξύ των γειτονιών της Αθήνας, των πόλεων της χώρας, μεταξύ των κρατών όλης της Ευρώπης. «Προϋπόθεση, όμως, για να επιτευχθούν όλα αυτά αφ’ ενός είναι να λειτουργήσει το πρόγραμμα μετεγκατάστασης που έχει αποφασίσει η Ε.Ε. και αφ’ ετέρου να συνεργαστεί η Τουρκία», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων.
Ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι είναι θετικό το ενδιαφέρον του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Κουρουμπλή, να παραστεί στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και να μιλήσει για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαχείριση του προσφυγικού, επισήμανε ωστόσο ότι πρέπει να δοθούν ευκαιρίες στους δήμους, ώστε να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν μόνοι τους προγράμματα χρηματοδότησης για το μεγάλο ζήτημα.
«Χωρίς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η χώρα δεν έχει μέλλον» είπε, κλείνοντας την παρέμβασή του ο δήμαρχος Αθηναίων, υπογραμμίζοντας ότι «οι πόλεις αυτό που ζητούν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο από την κυβέρνηση, είναι να τους λύσει τα χέρια».
Διαβάστε επίσης:
Ποιες οι προτάσεις της ΚΕΔΕ προς την κυβέρνηση για το προσφυγικό
Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου4 εβδομάδες ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Κεντρικό Θέμα1 εβδομάδα ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα6 ημέρες ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός