Connect with us

Πολιτική

«Αρνούμαστε να συναινέσουμε στη δημιουργία των σύγχρονων “Νταχάου”»

Published

on

Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου, για τη φιλοξενία προσφύγων, σχολιάζει με ανακοίνωσή της η παράταξη του κ. Ηρακλή Δρούλια «Όραμα Δημιουργίας».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

«Η παράταξή μας ποτέ δεν κρύφτηκε πίσω από όμορφα λόγια και δεν θέλησε να ωραιοποιήσει καταστάσεις.

Άλλωστε βασικός στόχος της πολιτικής μας είναι να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε αυτό το κύμα λαϊκισμού που κυριαρχεί στη χώρα αλλά και στην πόλη μας.

Το προσφυγικό ζήτημα έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα και τείνει να γίνει ένα ακόμη σημείο αιχμής για την απομόνωση της Ελλάδας από την Ευρώπη και το σύγχρονο κόσμο.

Χωρίς να παραβλέπουμε τις ευθύνες των δυτικών κρατών για την κατάσταση στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή, δεν μπορούμε να μην καταλογίσουμε το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στην Ελληνική πολιτεία τους τελευταίους 15 μήνες εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης πολιτικής των ανοικτών συνόρων, πολιτικής που προσέλκυσε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες εκτός εμπόλεμων περιοχών.

Μια πολιτική βασισμένη σε ιδεοληψίες που αγνοούν όμως τα πραγματικά μεγέθη του προβλήματος, το οποίο η Ελλάδα με τη σημερινή της μορφή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.

Η Ελληνική πολιτεία όφειλε να έχει εκπονήσει ένα καλά οργανωμένο σχέδιο και να έχει επιλέξει κατάλληλους χώρους – εγκαταστάσεις με υπάρχουσες υποδομές (κατασκηνώσεις, άδεια στρατόπεδα ή ξενοδοχεία εκτός λειτουργίας) για την προσωρινή στέγαση προσφύγων και μεταναστών.

Η Ελληνική πολιτεία οφείλει να δώσει έμφαση πρωτίστως στην ανθρωπιστική διάσταση του προβλήματος και να φροντίσει ώστε όσοι μετανάστες παραμείνουν στη χώρα μας να έχουν τις ελάχιστες συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης και υγιεινής.

Και βέβαια οφείλει να είναι παρούσα για να διασφαλίζει την τήρηση αυτών των ελάχιστων συνθηκών και όχι να εκχωρεί τις υποχρεώσεις της σε Μ.Κ.Ο. και κάθε είδους κερδοσκόπους και εκμεταλλευτές της ανθρώπινης ελπίδας.

Δυστυχώς, ο χώρος που προτείνεται στα όρια του Δήμου μας δεν πληροί τις ελάχιστες προδιαγραφές και είναι εντελώς ακατάλληλος και επικίνδυνος με αποτέλεσμα να δημιουργήσει πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που καλείται να επιλύσει.

Το Χαϊδάρι έχει μείνει στην ιστορία για τους φυλακισμένους αγωνιστές και για την αντίσταση στους ναζιστές.

Δεν μπορεί να συνδεθεί η νεότερη ιστορία του με τη δημιουργία σύγχρονων “Νταχάου” (σύμφωνα με την ορολογία Υπουργού) τα οποία σε τίποτα δεν προάγουν τις αρχές του ανθρωπισμού, της φιλοξενίας και της προόδου και τελικά στρέφονται εναντίων των ίδιων των μεταναστών.

Εμείς παραμένουμε σταθεροί σε αυτό που από την αρχή πρεσβεύουμε για τη μετεξέλιξη του Χαϊδαρίου σε μία σύγχρονη λειτουργική Ευρωπαϊκή πόλη.

Δεν εναντιωνόμαστε στην παροχή ανθρώπινων συνθηκών φιλοξενίας στους μετανάστες μέσα από οργανωμένο σχέδιο και υποδομές από τη χώρα μας, αλλά αρνούμαστε να γίνουμε συνένοχοι στην καταστροφική πολιτική που μας οδηγεί και πάλι σε απομόνωση από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Αρνούμαστε να συναινέσουμε στη δημιουργία των σύγχρονων “Νταχάου” στην περιοχή μας.

Αρνούμαστε την υποβάθμιση της πόλης μας για μία ακόμη φορά, υποβάθμιση που θα συμβεί όχι γιατί θα φιλοξενήσουμε μετανάστες αλλά γιατί θα το κάνουμε με συνθήκες που είναι απάνθρωπες και τους οδηγούν στην εξαθλίωση.

Λέμε όχι στην υποκρισία παρατάξεων οι οποίες πριν στεγνώσει το μελάνι μεγαλεπήβολων επικοινωνιακών προτάσεων για την αξιοποίηση της προβλήτας του Σκαραμαγκά, συναινούν να μετατραπεί σε χώρο αποθήκευσης ανθρώπινων ψυχών.

Παρατάξεις με ανύπαρκτο πολιτικό και ιδεολογικό υπόβαθρο που πνίγονται σε μια κουταλιά νερό στην προσπάθειά τους να πατούν σε δύο βάρκες και να χαϊδεύουν αυτιά. Παρατάξεις που κρύβονται όταν πρέπει να πάρουν θέση για την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Για άλλη μια φορά με ξεκάθαρο και εμφατικό τρόπο λέμε όχι στην πρόταση της Κυβέρνησης και της αποδοχής της από τη Δημοτική Αρχή και καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προτείνουν και να επιλέξουν χώρους κατάλληλους σε υποδομές που διασφαλίζουν βιώσιμες συνθήκες.»

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ