Πολιτική
Πόλη χωρίς… Φως;
Σοβαρά προβλήματα στην παράταξη
του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Κηφισιάς
Υπό διάσπαση, εάν όχι διάλυση είναι, η δημοτική παράταξη της Κηφισιάς “Πόλη Φως”, η οποία στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ.
Η αρχή έγινε με την επικεφαλής του συνδυασμού, κα Αγγελική Συνοδινού, η οποία μέσα από… blog ανακοίνωσε την αναστολή των λειτουργιών της παράταξης, για να έρθει λίγο αργότερα η εκτελεστική επιτροπή του συνδυασμού και να δηλώσει παρών, να πετάξει την αρχηγό στο περιθώριο και να καλέσει Γενική Συνέλευση. Και σαν να μην έφταναν αυτά, στο Δημοτικό Συμβούλιο που ακολούθησε, ο έμπειρος Σύμβουλος της “Πόλης Φως”, κ. Γιώργος Σκορδίλης, δήλωσε ανεξαρτητοποίηση, με μια ανακοίνωση καταπέλτη κατά της κας Συνοδινού, στην οποία χρεώνει «ανεπάρκεια».
Blog και κάτω…
Τόσο η ανακοίνωση, όσο και ο τρόπος (μέσα από blog) που διάλεξε η κ. Συνοδινού να μιλήσει για την παύση των λειτουργιών της παράταξης προκάλεσαν έκπληξη. Και αυτό γιατί, όπως υποστηρίζουν στελέχη του συνδυασμού, η κ. Συνοδινού δεν φρόντισε να ενημερώσει κανέναν για αυτή την απόφαση. Τρανή απόδειξη αυτού, ότι λίγες ώρες μετά την βόμβα που έριξε η μέχρι πρότινος, από ό,τι φαίνεται, αρχηγός της παράταξης, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πόλης Φως συνεδρίασε χωρίς την κα Συνοδινού, αποφασίζοντας ομόφωνα τη συνέχιση των λειτουργιών του συνδυασμού της ελάσσονος μειοψηφίας, ενώ σύντομα προαναγγέλθηκε και η σύγκλιση της Γενικής του Συνέλευσης. Αναλυτικά, ο γραμματέας της επιτροπής, κ. Κωνσταντίνος Γαλιατσάτος εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Πόλη Φως» επιβεβαιώνοντας την καταστατικά κατοχυρωμένη επιλογή της να συνδιαλέγεται και να συναποφασίζει για τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου και κατ’ επέκταση της πόλης μας, συνεδρίασε χθες 05/02/2013. Μετά από συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα να υπενθυμίσει σε όσους το αμφισβητούν, ότι η Παράταξη «Πόλη Φως» είναι αποτέλεσμα συλλογικής πολιτικής επεξεργασίας και δημιουργήθηκε για να υπηρετεί τους πολίτες και την προοπτική του Δήμου μας. Ως εκ τούτου, οι ενδοπαραταξιακές λειτουργίες θα συνεχίσουν να υφίστανται.
Σε πλήρη αντιστοιχία με τα προαναφερθέντα, η Εκτελεστική Επιτροπή, ως εκλεγμένο πολιτικό όργανο, υπογραμμίζει πως οι δημόσιες ανακοινώσεις που αφορούν εσωτερικά θέματα δημιουργούν προβλήματα συνοχής και αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης. Ιδίως στην περίπτωση που οι επιστολές αυτές είναι προσωπικές και δεν αντανακλούν αληθώς τα γεγονότα. Άλλωστε, η ευθύνη λειτουργίας της Παράταξης είναι συλλογική και σε κάθε περίπτωση, μεγαλύτερο μερίδιο έχει πάντα ο επικεφαλής. Οι συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής και όλων των άλλων οργάνων της Παράταξης, ήταν και είναι πάντα ανοιχτές, καθώς μόνο μέσω της θεσμοθετημένης οδού αναδεικνύονται και επιλύονται ζητήματα σωστής λειτουργίας της Παράταξης. Κλείνοντας, τονίζουμε ότι αρμόδιο όργανο για δομικές αλλαγές είναι μόνο η Γενική Συνέλευση της «Πόλης Φως», η οποία και θα συγκληθεί άμεσα».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις3 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας8 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός5 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων5 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν