Πολιτική
Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον ορισμό του χώρου ανέγερσης στις Αδάμες
Πρόταση για δημοτικό
γηροκομείο στην Κηφισιά
ια ακόμη δομή κοινωνικής συνοχής θέλει να φέρει σε πέρας ο Δήμος Κηφισιάς με την ανέγερση ενός δημοτικού γηροκομείου εντός των ορίων της πόλης. Πρόθεση του Δήμου είναι το έργο να χρηματοδοτηθεί από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, για αυτό και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης προχωρά στα απαιτούμενα βήματα για την κατάρτιση του φακέλου που θα υποβληθεί ως πρόταση χρηματοδότησης.
Ένα από αυτά έγινε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου, το οποίο ομόφωνα υπέδειξε και τον χώρο και τον τρόπο ανέγερσης του κτιρίου που θα φιλοξενήσει το δημοτικό γηροκομείο: ένα ενιαίο κτίριο, σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου στην περιοχή Αδάμες (δίπλα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας).
• Το πρώτο βήμα
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κηφισιάς, κ. Νίκο Χιωτάκη, απαραίτητη προϋπόθεση για να τελεσφορήσει ευτυχώς η προσπάθεια του Δήμου είναι η υποβολή μιας ώριμης και προσεγμένης πρότασης. Ως εκ τούτου, είναι αναγκαίο το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει που και πως θα γίνει το δημοτικό γηροκομείο. Το οικόπεδο του Δήμου στις Αδάμες είναι, όπως είπε ο Δήμαρχος, μια εξαιρετική επιλογή, ενώ πρόταση των δημοτικών υπηρεσιών αποτελεί να οικοδομηθεί το σύνολο της έκτασης του οικοπέδου, με βάση το συντελεστή δόμησης σε ένα κτίριο και όχι με διάσπαση όγκου. Η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής εγκρίθηκε ομόφωνα, καθώς ήταν ομόθυμη η πρόθεση να προχωρήσει το έργο. “Έχουμε ανάγκη το γηροκομείο. Οι συνθήκες γίνονται όλο και πιο δύσκολες και γι’ αυτό θα πρέπει να μεριμνήσουμε για τη δημιουργία τέτοιων χώρων”, σχολίασε στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Βασίλης Βάρσος. “Βλέπουμε καθημερινά ανθρώπους εγκαταλειμμένους, που βρίσκονται στον δρόμο και δεν έχουμε πού να τους βάλουμε. Το δημοτικό γηροκομείο είναι όνειρο του Δήμου εδώ και χρόνια και για αυτό πρέπει να αρπάξουμε την ευκαιρία από τα μαλλιά”, τόνισε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Κοινωνικής Μέριμνας, κα Μαρία Κεφαλά. Με την εν λόγω απόφαση συμπληρώνεται και ο φάκελος για την πρόταση χρηματοδότησης, η οποία αναμένεται να πάρει το τυπικό πράσινο φως σε επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου.
• Φυσάνε και το γιαούρτι…
Και ενώ κανείς δεν διαφώνησε με την ουσία της απόφασης, η ένσταση από πλευράς του Συλλόγου “Κηφισός” ότι δεν έχει ακολουθηθεί η τυπική αλληλουχία των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, άρα το έργο τίθεται εν αμφιβόλω, ήταν αρκετή για να δημιουργήσει προβληματισμούς. Οι άνθρωποι του συλλόγου ισχυρίστηκαν ότι για να θεμελιωθεί η πρόταση πρέπει πρωτίστως το Συμβούλιο να αποφασίσει για τη σκοπιμότητα του έργου, και έπειτα να προχωρήσει στις αποφάσεις για τις τεχνικές λεπτομέρειες. Και επειδή είναι νωπή ακόμα η εμπειρία από την ακύρωση των πεζοδρομήσεων της Ν. Ερυθραίας από το ΣτΕ (για τυπικούς λόγους και εξαιτίας της μη ολικής ανάρτησης του έργου), οι άνθρωποι του Δήμου, καμένοι στο χυλό, φυσάνε και το γιαούρτι… Χαρακτηριστική η αγωνίας της επικεφαλής της ελάσσονος, κας Αγγελικής Συνοδινού, η οποία ζήτησε προσεκτικά βήματα από τη Δημοτική Αρχή για να μην εξελιχθεί η προσπάθεια ανέγερσης του δημοτικού γηροκομείου, σε νέα περίπτωση…. Ν. Ερυθραίας. Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο κ. Χιωτάκης, ο οποίος απάντησε ότι πρόκειται για μια απόφαση σχετικά με τον τρόπο σχεδιασμού, ώστε να είναι λειτουργικό το γηροκομείο, και όχι για αυτή καθ’ αυτή την πρόταση υποβολής χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις3 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας8 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός6 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων6 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν