Πολιτική
Αντιπαράθεση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τη Δημοτική Αρχή Νέας Ιωνίας
Η φλόγα καίει ακόμα
Νέα αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στο Δήμο Νέας Ιωνίας μεταξύ του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου και της διοίκησης με επίκεντρο και πάλι την Διεύθυνση Περιβάλλοντος, στην οποία έχει εμπλακεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ).
Η Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη στάση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, κ. Φώτη Τσομπάνογλου, τον οποίο κατηγορεί πως έχει στόχο να υπονομεύσει τη συνδικαλιστική δράση των μελών της διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου. Θυμίζουμε εδώ ότι κόντρα μεταξύ της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου και του κ. Τσομπάνογλου είχε ξεσπάσει και πέρσι τον Ιανουάριο, λίγες μόλις ημέρες μετά το ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από τη νέα Δημοτικής Αρχής, όταν ο Αντιδήμαρχος είχε προχωρήσει σε αλλαγή υπηρεσιακού παράγοντα στην Υπηρεσία Καθαριότητας, την οποία το Σωματείο έκρινε ως αυθαίρετη.
• “Ο Αντιδήμαρχος θέτει εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση”
Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το θέμα είναι η ακόλουθη: “Εντύπωση μας προκαλούν οι συστηματικές και συνεχόμενες προσπάθειες και ενέργειες του Αντιδημάρχου Καθαριότητας στο Δήμο της Νέας Ιωνίας, με στόχο την παρεμπόδιση και υπονόμευση της συνδικαλιστικής δράσης των μελών της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο. Δεν είναι πρώτη φορά που με βάση τις ανακοινώσεις και καταγγελίες του πρωτοβάθμιου Σωματείου ο συγκεκριμένος Αντιδήμαρχος δημιουργεί προβλήματα. Από συκοφαντίες και επιθέσεις, μέχρι και “στημένες” αναφορές, τόσο στον Πρόεδρο και μέλος του Γενικού Συμβούλιου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. όσο και στους Αντιπρόεδρους του Διοικητικού Συμβουλίου, τη Γενική Γραμματέα και γενικά στα περισσότερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου και σε άλλους εργαζόμενους που αντιδρούν και διεκδικούν… Είναι χαρακτηριστική δε η στάση του και η προσπάθεια να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό και να επισπευστούν τα φύλλα επιστράτευσης κατά τη διάρκεια των μεγάλων απεργιακών μας κινητοποιήσεων τον περσινό Οκτώβριο ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης. Τελευταία μάλιστα από ό,τι είδαμε παίρνει “πρωτοβουλίες” να απευθύνει ερωτήματα, αγνοώντας τις υπηρεσίες του Δήμου, προς το Υπουργείο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με τέτοιο τρόπο ώστε να θέσει νέα εμπόδια για τις συνδικαλιστικές ελευθέριες και δράση συνολικά των εκλεγμένων εκπροσώπων και οργάνων των εργαζομένων. Είναι φανερό πλέον πως η πρόθεσή του είναι να εγείρει και συνολικά θέματα συνδικαλιστικής έκφρασης και δικαιωμάτων (ίσως ονειρεύεται την κατάργηση τους) επιδιώκοντας αντιδραστικές ερμηνείες για την εφαρμογή του Ν.1264/1982 και των Ειδικών Συλλογικών Συμβάσεων της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Θα θέλαμε να σημειώσουμε πως αν επέλεξε με αυτόν τον τρόπο να κάνει αντιπερισπασμό στα όσα καταγγέλλονται πρόσφατα από το Σωματείο στην Υπηρεσία Καθαριότητας, για αυθαιρεσίες, παράνομες τοποθετήσεις ημετέρων σε θέσεις ευθύνης, συστηματικές παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων, αυταρχισμό κ.α., βάζοντας στο στόχαστρο συνολικά το συνδικαλιστικό κίνημα, να ξέρει πως θα μας βρει συνολικά απέναντι του. Θεωρούμε πως η Δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας συγκαταλέγονται στις προοδευτικές Δημοτικές Αρχές και τέτοιες πρωτοβουλίες ή ενέργειες μελών της Διοίκησής τους, που στρέφονται ενάντια στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα των εργαζομένων ιδιαίτερα σε μια σκληρή για αυτούς περίοδο δεν τους τιμούν και θα πρέπει άμεσα να τις σταματήσουν”.
• Δήμαρχος: “Οι υπηρεσίες του Δήμου δεν είναι τσιφλίκι κανενός”
Στην ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ απαντάει με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κ. Ηρακλής Γκότσης ως εξής: “Είναι ιδιαίτερη τιμή για μας να ασχολείται ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, ο κ. Μπαλασόπουλος. Είναι επίσης τιμή μας που μας συγκαταλέγει στις προοδευτικές Δημοτικές Αρχές. Έχω την εντύπωση, όμως, ότι έχουμε διαφορετικά κριτήρια για το τι σημαίνει προοδευτική Δημοτική Αρχή και το βασικό κριτήριο για μένα της προοδευτικότητας ενός εργαζόμενου ή και αιρετού είναι η στάση του απέναντι στη δουλειά. Μας κάνει εντύπωση βέβαια ότι προτού βγάλει την καταγγελία δεν θεώρησε απαραίτητο να ρωτήσει και την άποψη της Δημοτικής Αρχής. Ίσως αυτό είναι στα πλαίσια της λειτουργίας των προοδευτικών εργατικών ομοσπονδιών. Το έχουμε πει πολλές φορές, σε κάθε ευκαιρία, ότι πρώτο καθήκον μας και υποχρέωση μας είναι να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα των δημοτών μας και στην κατεύθυνση αυτή είναι όλες οι προσπάθειες μας. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο και θα συγκρουστούμε με όποιον δεν το κατανοεί. Επίσης, έχουμε δηλώσει και το έχουμε καταφέρει, να προστατεύουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων του Δήμου μας καθώς και τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα. Δυστυχώς, όμως, υπάρχει μερίδα συνδικαλιστών στο Δ.Σ του σωματείου που έχει μάθει διαφορετικά. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Οι υπηρεσίες του Δήμου δεν είναι τσιφλίκι κανενός Αιρετοί και εργαζόμενοι πρέπει να έχουν κοινό στόχο την εξυπηρέτηση των δημοτών. Σαν παράδειγμα θα πρέπει τελικά να καταλήξουμε πόσες μέρες συνδικαλιστικής άδειας δικαιούνται κάποιοι από τους συνδικαλιστές και πόσες μέρες πρέπει να δουλεύουν στην υπηρεσία τους. Θεωρούμε ότι πρώτοι οι συνδικαλιστές πρέπει να κατανοούν την ιδιαίτερα δύσκολη για τους εργαζόμενους περίοδο, και να είναι παράδειγμα στις εργασιακές τους υποχρεώσεις και εκτός από την προσφορά τους στο συνδικαλιστικό κίνημα να προσφέρουν λίγο με την εργασία τους και στο υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο. Είναι κατανοητό βέβαια ότι η πολιτική μας απέναντι στους εργαζόμενους, είναι αποτέλεσμα συλλογικής δράσης και όχι απόφαση κάθε αντιδημάρχου χωριστά”.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις3 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας8 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός6 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων6 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν