Πολιτική
Συνάντηση Στεργίου με συλλόγους

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων συνάντηση του Δημάρχου κ. Δημητρίου Στεργίου -Καψάλη με τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους του Δήμου Πεντέλης. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου Δημοσθένης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Άντα Μπούσουλα, Τοπικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων και εκπρόσωποι από όλους σχεδόν τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους του Δήμου. Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους παρευρεθέντες λέγοντας ότι αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά και τιμή που βρίσκεται ανάμεσα σε ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού και βοηθούν την πόλη μας σε μια περίοδο οικονομικά δύσκολη. “Βασικός πυλώνας της στρατηγικής του δήμου που αποτέλεσε και προεκλογική μας δέσμευση είναι ότι ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός στην πόλη μας θα γίνεται από τους συλλόγους, με κεντρικό συντονισμό και ενίσχυση από τον ΟΠΑΘ» τόνισε.
Στον τομέα του Αθλητισμού, όπως σημειώθηκε, θα πρέπει έγκαιρα να υποβληθούν τα προγράμματα των συλλόγων που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν αθλητικό καλοκαίρι (camp), ώστε σε συνεργασία με τον ΟΠΑΘ να διαμορφωθεί το τελικό πρόγραμμα για την ωφέλιμη απασχόληση των παιδιών. Οι φορείς που θα οργανώσουν τα camps στο Δήμο για την καλοκαιρινή απασχόληση των παιδιών θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι στόχος του προγράμματος θα είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και η εξυπηρέτηση του εργαζόμενου γονέα, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών, μέσα σε χώρους που θα εμπνέουν σιγουριά και ασφάλεια. Στον τομέα του Πολιτισμού, οι δράσεις θα υλοποιηθούν μέσω των Πολιτιστικών μας κέντρων (Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων, Ανοιχτό Θέατρο Μελισσίων, Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας και Πνευματικό Κέντρο Ν. Πεντέλης ) με το συντονισμό και έλεγχο του ΟΠΑΘ. Μέχρι το τέλος Απριλίου θα πρέπει να υποβληθούν τα αιτήματα για τη διάθεση των χώρων, ώστε να προγραμματιστούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και η διαθεσιμότητα των χώρων και του εξοπλισμού και έγκαιρα να συνταχθεί το πρόγραμμα για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2015 και το Φεστιβάλ Πεντέλης.
Δήμαρχος: Πάντα δίπλα σας ο Δήμος
Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των συλλόγων εξέφρασαν απόψεις προτάσεις και προβληματισμούς σε θέματα πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων και σε θέματα συντηρήσεων των ανάλογων χώρων. Ο Δήμαρχος, κλείνοντας τη συνάντηση, εξέφρασε για άλλη μια φορά τη βασική κατεύθυνση του δήμου ότι ο πολιτισμός και ο αθλητισμός στο Δήμο Πεντέλης θα γίνεται με τη συνεργασία των συλλόγων και ο Δήμος θα είναι πάντα δίπλα τους και θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στο πολύτιμο έργο τους .
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις3 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας8 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός5 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων5 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν