Περιφέρεια Αττικής
Στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

O υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μετέβη σήμερα στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με το Δήμαρχο Γ. Καπλάνη στο Δημαρχείο της πόλης.
Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε από τον κ. Καπλάνη για τα καθημερινά προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία με έμφαση στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, τη διαχείριση των ομβρίων υδάτων και την έλλειψη χώρων στάθμευσης στους όμορους σταθμούς του Μετρό, Αιγάλεω και Αγ. Μαρίνα. Όπως επισημάνθηκε από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής η λειτουργία του νέου σταθμού του Μετρό «Αγία Βαρβάρα» θα φέρει ανάπτυξη στην περιοχή, ωστόσο απαιτείται να μπει σε προτεραιότητα, το ζήτημα της στάθμευσης, με δεδομένο ότι ο αριθμός των διερχόμενων πολιτών στο Δήμο θα αυξηθεί σημαντικά.
Νωρίτερα επισκέφθηκε το Γ. Ν. Δυτικής Αττικής “Η Αγία Βαρβάρα”, όπου συναντήθηκε με το Διοικητή Δ. Μπούτο και την υποδιοικήτρια Α. Χρυσάγη αλλά και τους εργαζόμενους προκειμένου να ενημερωθεί για τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Παράλληλα ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε εμπορικά καταστήματα της πόλης όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με επιχειρηματίες της περιοχής για το πώς κυμαίνεται η εμπορική κίνηση αλλά και για τα προβλήματα που υπάρχουν.
Επιπρόσθετα είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας αλλά και να ξεναγηθεί από τον Πατέρα Δαμασκηνό στο θεολογικό οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας που από το 2004 στεγάζεται σε μία έκταση 3.000 τετραγωνικών μέτρων δίπλα στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας και έχει χαρακτηριστεί ως το καλύτερο της Ευρώπης. O κ. Πατούλης τον συνεχάρη για το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί, επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητο να δρομολογηθεί η επιδότηση των Δήμων προκειμένου με τη συνδρομή της Εκκλησίας να προχωρήσουν σε πρωτοβουλίες πολιτιστικού περιεχομένου.
Απογοητευτική η εικόνα στο Νοσοκομείο Αγ. Βαρβάρα
Κατά την επίσκεψη του στο Νοσοκομείο «Αγιά Βαρβάρα» ο κ. Πατούλης υπογράμμισε την ανάγκη πλήρους επαναλειτουργίας του με στελέχωση προσωπικού αλλά και αποκατάσταση των προβλημάτων στις υποδομές προκειμένου να αναδειχθεί ως κέντρο φιλοξενίας χρόνιων ασθενειών αλλά και να αναπτυχθούν εξειδικευμένες μονάδες για να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία Γενικό Κρατικό Νίκαιας και Αττικό, που τώρα εξυπηρετούν μεγάλο όγκο πληθυσμού.
Γ. Πατούλης: « Απούσα η Περιφέρεια από τα προβλήματα του Δήμου Αγ. Βαρβάρας»
«Ξεκινήσαμε σήμερα τις επισκέψεις μας στους Δήμους της Αττικής από την Αγία Βαρβάρα, ένα δήμο που συναντούμε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πληθυσμού, οι οποίες χρειάζονται την ενίσχυση και την υποστήριξη μας.
Επισκεφθήκαμε το Δήμαρχο της πόλης και συζητήσαμε για τα τοπικά προβλήματα με έμφαση στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων ένα θέμα που αποτελεί μία βραδυφλεγή «βόμβα», την έλλειψη χώρων στάθμευσης και αθλητικών υποδομών.
Κατόπιν είδαμε από κοντά τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, με κυριότερα την υποστελέχωση και την έλλειψη δομών.
Παράλληλα συναντήσαμε επιχειρηματίες και εμπόρους της πόλης και συζητήσαμε για την ανεργία που μαστίζει την περιοχή ενώ είδαμε και από κοντά έργα που έχουν «παγώσει» όπως μία γέφυρα στο κέντρο της πόλης καθώς και το γήπεδο της περιοχής που παραμένει αναξιοποίητο εξαιτίας κακοτεχνιών, με ευθύνη της Περιφέρειας.
Είναι δυνατόν η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας να διαχειρίζεται δεκάδες δισ. και να μην έχει εστιάσει στη λειτουργία προληπτικών προγραμμάτων υγείας, στην αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων και στη δημιουργία αθλητικών υποδομών;
Για εμάς προτεραιότητα είναι η επανεκκίνηση της Αττικής προκειμένου να γίνει μοχλός ανάπτυξης της χώρας και Περιφέρεια- Πρότυπο αποτελεσματικής και οραματικής διοίκησης, προς όφελος των πολιτών», επεσήμανε στις δηλώσεις του ο κ. Πατούλης.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός5 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων5 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ