Connect with us

Πολιτική

Πρόταση φιλοξενίας μεταναστών από το Δήμο Αλίμου

Published

on


Πρόταση στον Δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη να φιλοξενηθούν μερικές δεκάδες μεταναστών σε κτίριο του δήμου έκανε η επικεφαλής του συνδυασμού “Άνω – Κάτω στο Καλαμάκι” Ελένη Μπελιά στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.
Αναφερόμενη στο μεγάλο πρόβλημα ροής μεταναστών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, είπε ότι πρέπει να υπάρξει κεντρική πολιτική προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αυτό.
Όμως, και μέχρι να γίνει αυτό  είπε πως “θα πρέπει να πάρουν πρωτοβουλία οι Δήμοι, προκειμένου να φιλοξενήσουν αυτούς τους ανθρώπους” και αναφέρθηκε στο παράδειγμα του δήμου Αγίου Δημητρίου, ο οποίος κατάφερε με πολλά προβλήματα βέβαια, να δημιουργήσει μια δομή φιλοξενίας στον Ασύρματο, για μετανάστες.
Ο Δήμος ανάμεσα στο 1ο Δημοτικό και στην Παιδόπολη διαθέτει ένα κτίριο που παλαιότερα φιλοξενούσε κακοποιημένες γυναίκες. Αυτό το κτίριο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μερικές δεκάδες μεταναστών, σύμφωνα με την ίδια. Ο χώρος αυτός θα μπορούσε να λειτουργήσει με τη βοήθεια εθελοντών δημοτών είπε η κυρία Μπελιά, αλλά και με τη βοήθεια υπαλλήλων του Δήμου, μετά από συνεννόηση με το σύλλογο εργαζομένων.
Κλείνοντας η κα Μπελιά κάλεσε το Δήμαρχο να εξετάσει αυτή την πρόταση προκειμένου ο Δήμος Αλίμου να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κυρίας Χριστοδουλοπούλου.  

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ