Πολιτική
Ενδιαφέρον από την ΑΕΚ για το Παλαί Γαλατσίου
Ενδιαφέρον έχει δείξει η Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ για την ενδεχόμενη αξιοποίηση του Κλειστού Γυμναστηρίου (ΠΑΛΑΙ), σε συνεργασία με το Δήμο Γαλατσίου για αθλητικούς και μόνο σκοπούς, όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος της πόλης κ. Κυριάκος Τσίρος συλλόγους και φορείς.
Η συνάντηση έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 13 Φεβρουαρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου παρουσία των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχων και Δημοιτικών Συμβούλων, εκπρόσωπων των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων καθώς και τοπικών φορεών.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα καθώς ακούστηκαν όλες οι απόψεις με αμοιβαία κατανόηση και οι αντιδράσεις των παρευρισκομένων ήταν θετικές.
«Δυστυχώς ορισμένοι βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα και να δώσουν συνεντεύξεις ενώ ήταν ανενημέρωτοι για τα δεδομένα της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ, Κωνσταντίνο Κοτσάτο και το Νομικό Σύμβουλο του Υπουργείου Αθλητισμού Χρυσόστομο Σχοινά», δήλωσε ο κ. Τσίρος και τόνισε επίσης ότι : «όλοι θα βρεθούμε σύντομα προ των ευθυνών μας και μπροστά στο δίλλημα αν θέλουμε να αξιοποιηθεί το ΠΑΛΑΙ και να αθλούνται εκεί οι Γαλατσιώτες η αν θα το αφήσουμε απλά να ρημάξει».
«Η σημερινή Δημοτική Αρχή εδώ και δύο τετραετίες έδωσε μάχες για τη διατήρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου (ΠΑΛΑΙ) σαν χώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού, μακριά απο κάθε σενάριο εμπορευματοποίησης του. Δυστυχώς, όλα αυτά τα χρόνια που ο χώρος αυτός παραμένει αναξιοποίητος, το μεγάλο αυτό Ολυμπιακό Ακίνητο έχει παραδωθεί στη φθορά του χρόνου και παρουσιάζει μια εικόνα αποσύνθεσης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος.
Η Διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου τονίζει πως το ΠΑΛΑΙ θα επαναλειτουργήσει μονάχα ως Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο, στο οποίο θα γυμνάζονται οι Σύλλογοι της πόλης και η Κεντρική Λεωφόρος Βείκου θα ομορφύνει ξανά απο το «στολίδι» της περιοχής.
Όλα αυτά βέβαια είναι ακόμη στο πλαίσιο συζητήσεων. Οι προτάσεις αξιοποίησης από πλευράς πολιτείας και τα όποια ανταποδοτικά ωφέλη (οικονομικά, θέσεις εργασίας) θα εξεταστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο με τη σύμφωνη γνώμη των Γαλατσιωτών και εκεί θα παρθούν οι όποιες αποφάσεις, όπως διαβεβαιώνει η διοίκηση του Δήμου
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου1 μήνα ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα2 εβδομάδες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Ειδήσεις1 εβδομάδα ago
ΟΠΣΥΔ: Άνοιξε η πλατφόρμα για δηλώσεις περιοχών από αναπληρωτές, ΕΕΠ και ΕΒΠ – Αναλυτικές οδηγίες
-
Κεντρικό Θέμα2 εβδομάδες ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς
-
Κεντρικό Θέμα3 ημέρες ago
ΕΣΠΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα ΕΕΤΑΑ για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ – Η διαδικασία εγγραφής