Connect with us

Πολιτική

Παράταση συμβάσεων εργαζομένων στους δήμους

Published

on


Μέχρι τις 31/12/2015 μπορούν να παραταθούν οι συμβάσεις για τις υπηρεσίες καθαριότητας δημοσίων κτιρίων (δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΟΤΑ, κλπ), σύμφωνα με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργου Κατρούγκαλου.
Επίσης, μπορούν να επανασυνάπτονται με την ως άνω ημερομηνία λήξης ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου με ιδιώτες, που απασχολούνται ή απασχολούνταν στον καθαρισμό των εν λόγω κτιρίων και στις υπηρεσίες καθαριότητας με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης, όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο.
Όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο, σύμφωνα και με τη συνταγματική επιταγή του άρθρου 103, οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δημοσίου πρέπει να καλύπτονται από προσωπικό με σχέση εργασίας αορίστου και όχι ορισμένου χρόνου.
Ωστόσο, προκειμένου να προσδιορισθούν ακριβώς οι ανάγκες του δημοσίου για προσωπικό καθαριότητας που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και να μελετηθεί, ενόψει και των διαθέσιμων πόρων, η καλύτερη μόνιμη λύση του θέματος, έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο η σχετική βουλευτική τροπολογία, της οποίας σκοπός είναι να ρυθμίσει προσωρινά την κατάσταση στον τομέα καθαριότητας των δημοσίων υπηρεσιών, με την παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων ή την επανασύναψη όσων έχουν λήξει πρόσφατα.

Διαβάστε για το εργασικό πρόβλημα του Δήμου Νέας Ιωνίας που σχετίζεται με αυτό το θέμα

Εργαζόμενοι σε εκκρεμότητα στο Δήμο Νέας Ιωνίας

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ