Πολιτική
Νίκος Μπάμπαλος: H απόφαση της κυβέρνησης πλήττει την ανεξαρτησία της Αυτοδιοίκησης

«Πολιτικά και θεσμικά απαράδεκτη» χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, την ενέργεια της κυβέρνησης να προχωρήσει στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, αναγκάζοντάς τους να τα μεταφέρουν στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Αναλυτικά η σχετική δήλωση του κ. Μπάμπαλου:
«Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεσμεύονται τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων και μεταφέρονται υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης για την κάλυψη των υποχρεώσεων του δημοσίου είναι πολιτικά και θεσμικά απαράδεκτη, αφού για πρώτη φορά κυβέρνηση «βάζει χέρι» στα χρήματα των δήμων.
Η απόφαση αυτή πλήττει την αυτοτέλεια και ανεξαρτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανατρέποντας το προγραμματισμό των δήμων.
Θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, τη διακοπή λειτουργίας της διεύθυνσης περιβάλλοντος (τα ανταποδοτικά τέλη είναι χρήματα των πολιτών) και γενικά την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών μας
Αντιλαμβανόμαστε τη κρισιμότητα των στιγμών. Άλλωστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλλει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον τα τελευταία χρόνια στη προσπάθεια του Κράτους για μείωση των δαπανών και στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Καλούμε την Κ.Ε.Δ.Ε και την ΠΕΔΑ να προχωρήσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις δημιουργώντας έναν ισχυρό μέτωπο αντίστασης, δήμων και εργαζομένων, για την ακύρωση αυτής της απαράδεκτης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου».
Διαβάστε επίσης:
Η κυβέρνηση βάζει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις3 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας8 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός5 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων5 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν