Πολιτική
Κ. Χατζηδάκης: «Κάποιοι τάζουν περισσότερα – Εμείς μιλάμε με ειλικρίνεια»
Με ανάρτησή του στο TikTok ο Κωστής Χατζηδάκης, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, τοποθετήτηκε σχετικά με την άυξηση των μισθών.
«Πάμε να δούμε μερικά στοιχεία και όποιος θέλει ας τα διαψεύσει!
• Ο κατώτατος μισθός από 650€ το 2019 ανεβαίνει τώρα στα 880€.
• Με βάση τον κατώτατο μισθό του 2019, η αύξηση αυτή σε ετήσια βάση είναι 5 καθαροί παραπάνω μισθοί.
• Όπως ξέρετε, στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν 14 μισθοί. Σε δωδεκάμηνη βάση, ο νέος κατώτατος μισθός είναι 1.027€ και ο καθαρός 867€.
• Για όσους εύλογα έχουν στο μυαλό τους την αύξηση του πληθωρισμού, αυτή, ναι, είναι 18,1% από το 2019 μέχρι και τον περασμένο μήνα. Ενώ η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι λίγο παραπάνω από το 35%, σχεδόν διπλάσια δηλαδή.
• Και στην Ευρώπη πού είμαστε; Από τις 22 χώρες που έχουν καθεστώς κατώτατου μισθού, είμαστε πια στην 11η θέση. Κι αν λάβουμε υπόψη και την αγοραστική δύναμη, είμαστε 13οι στους 22.
• Και κάτι ακόμα που νομίζω είναι πολύ σημαντικό: Φέτος, με βάση τη νέα νομοθεσία, για πρώτη φορά, οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων ανεβαίνουν μαζί με τον κατώτατο μισθό. Συνολικά, από το 2022 και μετά, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν πάρει σε ετήσια βάση παραπάνω από ένα μισθό. 1,3 μισθούς, για να είμαι ακριβής.
Ναι, δεν έγιναν πλούσιοι ούτε οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, ούτε οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Είναι όμως βέβαιο ότι η κυβέρνηση έχει επιχειρήσει να εξαντλήσει τα όρια τόσο σε σχέση με τις αντοχές των επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα. Όσο και σε σχέση με τις αντοχές του προϋπολογισμού στον δημόσιο τομέα.
Ξέρω, ξέρω, υπάρχουν και αυτοί που τάζουν πολύ περισσότερα. Για μας όμως είναι σημαντικό να μιλάμε με τη γλώσσα της ειλικρίνειας. Και να έχουμε σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ μας!»
@kostis_hatzidakis Ο κατώτατος μισθός αυξάνεται στα 880 ευρώ. Το 2019 ήταν 650 ευρώ. Παράλληλα, για πρώτη φορά, οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων αυξάνονται μαζί με τον κατώτατο μισθό. Συνολικά, από το 2022 και μετά, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν πάρει σε ετήσια βάση παραπάνω από ένα μισθό. Ναι, δεν έγιναν πλούσιοι ούτε οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, ούτε οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Είναι όμως βέβαιο ότι η κυβέρνηση έχει επιχειρήσει να εξαντλήσει τα όρια τόσο σε σχέση με τις αντοχές των επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα. Όσο και σε σχέση με τις αντοχές του προϋπολογισμού στον δημόσιο τομέα. Ξέρω ότι υπάρχουν και αυτοί που τάζουν πολύ περισσότερα. Για μας όμως είναι σημαντικό να μιλάμε με τη γλώσσα της ειλικρίνειας. Και να έχουμε σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ μας! #tiktokgreece #fyp #fypgreece ♬ πρωτότυπος ήχος – Kostis Hatzidakis
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου1 εβδομάδα ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Ειδήσεις5 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα11 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα11 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Αγίας Βαρβάρας10 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν