Τρίτη, 10 Μαρτίου, 2026
9 C
Athens
Τρίτη, 10 Μαρτίου, 2026

    Κοινό μέτωπο Δημάρχων για τις παραλίες

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε


    Η Επιτροπή η οποία συνεστήθη με απόφαση του Δ.Σ. της “Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.” αποτελούμενη από τους δημάρχους της “υπό αξιοποίηση περιοχής”, συνεδρίασε για πρώτη φορά, στα γραφεία της στην Αθήνα.
    Το “παρών” έδωσαν οι Δήμαρχοι: Ανδρέας Ευθυμίου (Μοσχάτου – Ταύρου), Δημ. Κιούσης (Κρωπίας), Ανδρέας Κονδύλης (Αλίμου), Γρηγόρης Κωνσταντέλος (Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης), Δημ. Λουκάς (Λαυρεωτικής), Γιώργος Παπανικολάου (Γλυφάδας), Γιώργος Σοφρώνης (Σαρωνικού) Αθανάσιος Καλύβας, αντιδήμαρχος Αργυρούπολης – Ελληνικού (εκ μέρους του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου) και ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο οποίος είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και Συντονιστής της Επιτροπής.
    Σκοπός της πρώτης αυτής συνάντησης, ήταν η χάραξη των γενικών γραμμών της συνεργασίας τους και η ανταλλαγή απόψεων, αναφορικά με θέματα, τα οποία απαιτούν στην παρούσα φάση τουλάχιστον, τη σύμπραξη της Επιτροπής, σε συμβουλευτικό επίπεδο, για την υλοποίηση των σκοπών της εταιρείας και, πάντοτε, με αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.
    Στη συζήτηση η οποία κράτησε περίπου τρεις ώρες κατατέθηκαν οι προβληματισμοί των δημάρχων, αλλά και οι απόψεις, σχετικά με τα όσα αντιμετωπίζουν στις περιοχές τους, ως προς το επικρατούν καθεστώς πολλών τμημάτων της παραλιακής ζώνης, τα οποία, παρ’ ότι το κράτος εισπράττει πολλά εκατομμύρια από την εκμετάλλευσή τους, εν τούτοις σε αρκετές περιπτώσεις δεν βάζουν τίποτα στο ταμείο τους.  

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ